ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιάννης Τσίμαρης: «Η κυβέρνηση συρρικνώνει το ΕΣΥ»

Εικόνα του άρθρου Γιάννης Τσίμαρης: «Η κυβέρνηση συρρικνώνει το ΕΣΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2024, 10:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδης στα Γιάννενα, ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός υπεύθυνος για τα της υγείας στο κόμμα, σχολιάζει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα παρουσίασε ο υπουργός.

Αναφέρει κατά σειρά ότι και στα δύο νοσοκομεία της πόλης, η χρηματοδότηση υπολείπεται του «ευρωπαϊκού μέσου όρου» και ότι υπάρχουν καθυστερήσεις πληρωμών, ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι μεγάλες με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία των νοσοκομείων και τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες έως κατά 40% πανελλαδικά και ότι ειδικά στα Γιάννενα, «η πλασματική κάλυψη των οργανικών κενών στα νοσοκομεία της πόλης είναι αποτέλεσμα της μη επικαιροποίησης των οργανογραμμάτων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες ανάγκες των κλινικών και των νεοϊδρυθέντων μονάδων».

Επίσης, σχολίασε τη (νέα) υπόσχεση για κατάτμηση της 6ης ΥΠΕ, την οποία είχε υποσχεθεί και ο προηγούμενος υπουργός Υγείας, ενώ επέσεισε τον κίνδυνο, λόγω «διοικητικών αστοχιών», να μην ολοκληρωθεί το ΤΕΠ στο Πανεπιστημιακό, που ήδη το χαρακτηρίζει «κατώτερο των αναγκών».

Ο κ. Τσίμαρης φέρνει επίσης στο προσκήνιο το σοβαρότατο θέμα των «εντέλλεσθαι» και των συνεχών μετακινήσεων γιατρών: «Η κυβέρνηση απαξιώνει συνειδητά το ΕΣΥ προκρίνοντας ένα μοντέλο πολλαπλών ταχυτήτων με κύριο κριτήριο πρόσβασης στις υπηρεσίες να είναι η οικονομική δυνατότητα και όχι η ανάγκη για θεραπεία».

Για τους συμβασιούχους, κατηγορεί τον κ. Γεωργιάδη για κυνισμό, λέγοντας ότι «η επιλογή των ιδιωτών στην κάλυψη των παραπάνω τομέων, χωρίς καν μελέτες κόστους-δημοσιονομικού οφέλους, δηλώνουν την πλήρη πρόθεση της κυβέρνησης να συρρικνώσει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back