Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Πρέβεζα μέσω Ιόνιας; Και ναι και όχι

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Πρέβεζα μέσω Ιόνιας; Και ναι και όχι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2017, 14:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μόλις 37 χλμ. της Ιόνιας οδού δόθηκαν στην Ήπειρο την περασμένη εβδομάδα και ο τρόπος μετακίνησής μας αλλάζει ήδη. Και όχι  μόνο για τις μετακινήσεις προς Πάτρα ή Αθήνα, αλλά ακόμα και προς Πρέβεζα. Πολλοί ήταν αυτοί που την Καθαρά Δευτέρα επισκέφθηκαν την παραθαλάσσια πόλη μέσω του αυτοκινητόδρομου. Μια διαδρομή που δεν φαίνεται να μειώνει ιδιαίτερα την απόσταση αλλά είναι, στο κρίσιμο κομμάτι της, πιο ασφαλής.

Χιλιομετρικά, είτε πάει κανείς από την εθνική οδό είτε από τον αυτοκινητόδρομο, είναι σχεδόν το ίδιο. Η διαφορά είναι μόλις 5-7 χλμ. λιγότερα μέσω της Ιόνιας οδού. Χρονικά, 10 λεπτά λιγότερο. Το (εύλογο) παράδοξο της διαδρομής αυτής είναι ότι μόλις ακολουθήσει κανείς την έξοδο της Φιλιππιάδας, θα βγει εντός της πόλης και συγκεκριμένα πολύ εντός της πόλης. Θα πρέπει να κάνει δηλαδή κάποιος ζιγκ ζαγκ μέσα από τα δρομάκια για να βγει στην εθνική οδό και στη συνέχεια να ακολουθήσει τη γνωστή διαδρομή. Είναι προφανές ότι τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού η κίνηση σε αυτό το κομμάτι της Φιλιππιάδας θα γίνει προβληματική. Ένα «μείον» ακόμα είναι τα επερχόμενα διόδια στο ύψος του Τερόβου, τα οποία θα μετρήσουν για την επιλογή αυτής της διαδρομής.

Την ίδια ώρα υπάρχει πάντα η επιλογή της εθνικής οδού, με τις στροφές στην Κανέτα και στο Χάνι Τερόβου. Μιας εθνικής οδού όμως που είναι απαλλαγμένη πια σε μεγάλο βαθμό από τις νταλίκες.

Ο μόνος τρόπος βέβαια για να μη ζυγίζει ο καθένας από μας τα υπέρ και τα κατά, είναι η κατασκευή της νέας οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας (και κατ’ επέκταση του Ακτίου και του αεροδρομίου του) με την Ιόνια οδό και τα Γιάννενα, η οποία ακόμα μελετάται.

ΣΧΟΛΙΑ
Νικος
Κάτσε να μπουν τα διόδια καίτηση μετά να δούμε αν οι νταλίκες θα πηγαίνουν από Ιόνια οδό
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back