Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (8-9 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (8-9 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2023, 13:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου 8-9 Απριλίου, στα Γιάννενα, έχουν ως εξής:

8 Απριλίου

Πασχαλινή συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο

Πασχαλινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Θα συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και η Χορωδία Δωματίου Κοζάνης. Υψίφωνος η Ειρήνη Δόβα.

Παρουσίαση προγράμματος η Φωτεινή Κοτσιάφτη, διεύθυνση Χορωδίας η Ευθυμία Τσιούρα Δημοπούλου και μουσική διεύθυνση ο Γιώργος Χλίτσιος.

Lucky Shots στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Οι Lucky Shots παίζουν το Σάββατο 8 Απριλίου στο Θυμωμένο Πορτραίτο. 21.30, 5 ευρώ είσοδος.

Yoth Iria στο Studio 203

Οι Yoth Iria, μια black metal μπαντα(ρα) είναι ό,τι πιο κοντά υπάρχει σε ελληνικό σούπερ γκρουπ του είδους. Παίζουν στις 8 Απριλίου, στο Studio 203 στο ΚΕΠΑΒΙ (21.00, εισιτήρια 10 ευρώ).

8 και 9 Απριλίου

Θέατρο: «801,5 m» στο Καμπέρειο Θέατρο

Δύο τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό έργο «801,5 m» που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στις 8 και 9 Απριλίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο. 

Η παράσταση βασίζεται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, που είχε και τη σύλληψη της ιδέας. Στην παράσταση παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.

Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας, μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία: Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου.

Eισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και άνω των 65, 3 ευρώ ανέργων και ΑμεΑ.

Θέατρο: «Ο Ληστής» από τη «Σύνθεση»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει τον θεατρικό μονόλογο του Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής» στις 8 και 9 Απριλίου, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), στις 21:00.

Ο μονόλογος αποτελεί μια κατάθεση ψυχής ενός κυνηγημένου και που φωτίζει αμφιλεγόμενους ήρωες και χαρακτήρες οι οποίοι έδρασαν στην ελληνική ύπαιθρο στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νάκος. Τον κεντρικό ρόλο κρατά ο Σπύρος Βάρφης. Στο τραγούδι η Αναστασία Ζώη.

Εισιτήριο: 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691699.

Θέατρο: «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή»

Το έργο «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Κονταξή, με τη Γιολάντα Καπέρδα να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει στις 8 και 9 Απριλίου, στις 21:15, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ). Είναι οι δύο τελευταίες παραστάσεις που θα δοθούν.

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή, στο έργο αλλά και στον βίαιο θάνατο της αγωνίστριας γιαννιώτισσας φιλολόγου, που εκτελέστηκε το 1948 μαζί με άλλους αγωνιστές γιαννιώτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Μουσική ο Δημήτρης Υφαντής, σκηνικά-κοστούμια ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών).

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6983749922 & 6940692650. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία.

9 Απριλίου

Σινεμά: «Ο απόκληρος της κοινωνίας»

το πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του αφιερώματος «Η πόλη στον κινηματογράφο», οι «Κυριακές στο Πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλουν την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό  πολυχώρο «Δ. Χατζής», την ταινία «Ο απόκληρος της κοινωνίας» (1947) του Carol Reed.

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Μέισον, Κάθλιν Ράιαν, Ρόμπερτ Νιούμαν.

Είσοδος ελεύθερη.

Σινεμά: «Σύντροφοι του Κακού»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει την ταινία «Σύντροφοι του Κακού» (1959) του Ρίτσαρντ Φλάισερ στις 9 Απριλίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτου 31 (οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Παίζουν: Όρσον Γουέλς, Νταϊάν Βάρσι, Ντιν Στόκγουελ, Μπράντφορντ Ντίλμαν, Έντουαρντ Μπινς, Ρίτσαρντ Άντερσον.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back