ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Γιάννενα. Νέα Εποχή» για τη μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα. Νέα Εποχή» για τη μεταστέγαση των πειραματικών δημοτικών σχολείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2024, 14:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαγεωργίου έρχεται να υπενθυμίσει ότι το έργο της μεταστέγασης των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με 6,9 εκατ. ευρώ, «ήταν από τα έργα που είχαν τεθεί ως κορυφαία προτεραιότητα στη θητεία της ως δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον αείμνηστο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ».

Η παράταξη αναφέρει ότι «χάρη στις δικές του ενέργειες (σ.σ. του Μ. Ελισάφ) επήλθε η συμφωνία με το Πανεπιστήμιο για την παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης (σχεδόν εννέα στρέμματα) εντός της πανεπιστημιούπολης». Στη συνέχεια κάνει λόγο για μεθοδικότητα και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου για την υποβολή της πρότασης προς χρηματοδότηση.

«Πιστεύοντας ακράδαντα ότι τα έργα ανήκουν στην πόλη και τους πολίτες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί χάρη στη συντονισμένη δουλειά που έγινε από το 2021 μέχρι το 2023 οδηγηθήκαμε στη χρηματοδότηση του έργου. Έτσι τα Γιάννενα θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών ενώ το συγκρότημα της Ακαδημίας θα αποσυμφορηθεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η σημερινή Δημοτική Αρχή να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στη δημοπράτηση του έργου ώστε σύντομα να έχουμε ένα νέο συγκρότημα για το οποίο θα είμαστε όλοι περήφανοι» αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος κ. Παπαγεωργίου.


Διαβάστε: 6,9 εκατ. ευρώ για το νέο κτίριο των πειραματικών δημοτικών σχολείων
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back