ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενέργεια και αγροδιατροφή: Μια εκδήλωση στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου Ενέργεια και αγροδιατροφή: Μια εκδήλωση στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2024, 10:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 17.00, στα ΓΑΚ στο Σουφαρί Σεράι, θα γίνει μια ημερίδα με θέμα «Ενέργεια και αγροδιατροφή. Πώς μπορούν να συνδυαστούν;». Θα παρουσιαστούν οι τελευταίες καινοτόμες εξελίξεις και οι δυνατότητες της Ηπείρου.

Την ημερίδα διοργανώνει ο κόμβος αριστείας SolarHub και συμμετέχουν η Brite, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και η Electra Energy.coop.

Θα μιλήσουν οι Γ. Καραγιαννάκης (ΕΚΕΤΑ), Ν. Κανόπουλος (Brite Solar), Ο. Σπύρογλου (SolarHub), Δ. Παπαχρήστου (ΡΑΕΥΥ), Δ. Κιτσικόπουλος (Electra Energy), Ν. Δαμάτης (ΕΛΕΑΒΙΟΜ).

Σε πάνελ με θέμα «Οι δυνατότητες της Ηπείρου και οι ευκαιρίες για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα» θα μιλήσουν η Ε. Μαραγκός, συνιδρύτρια της C. Ioannina, Χ. Λιούρης, πρόεδρος του ΓΑΣ «Ένωση Αγροτών» και Σ. Τσουκαρέλης, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Τα Ψηλά Βουνά».

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς των αγροφωτοβολταϊκών, της αξιοποίησης της βιομάζας και της κλιματικά έξυπνης γεωργίας ενώ θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα SolarHub Ignition το οποίο θα προσφέρει στήριξη σε startups, νέους επιχειρηματίες και ερευνητικές ομάδες να αναπτύξουν εφαρμογές, υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με ηλιακές τεχνολογίες. 

Έμφαση θα δοθεί τόσο στην ύπαιθρο όσο και σε λύσεις εφαρμοσμένες μέσα σε πόλεις ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν καινοτόμα μοντέλα οργάνωσης όπως οι ενεργειακές κοινότητες.
Τέλος, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης όλων των παραπάνω στην περιοχή της Ηπείρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back