ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γιάννενα-Ηράκλειο: Πτήσεις δεν γίνονται για «παράξενους λόγους»

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Ηράκλειο: Πτήσεις δεν γίνονται για «παράξενους λόγους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/01/2024, 11:34
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντί για την πτήση Ιωάννινα-Ηράκλειο, στους αιθέρες πλανάται ένα μυστήριο: γιατί δεν εγκαθιδρύεται το δρομολόγιο;

Ο λόγος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα είναι «παράξενος».

Πόσο παράξενος μπορεί να είναι ο λόγος της «μη πτήσης», ακόμα και επιδοτούμενης από το κράτος σε μια χώρα που έχει ολιγοπώλιο πτήσεων και τα δρομολόγια καθορίζονται αυστηρά με βάση το συμφέρον των αεροπορικών εταιριών;

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στην εκδήλωση των ξενοδόχων των Ιωαννίνων όπου τιμήθηκε, είναι «λόγω της μεγάλης απασχόλησης που είχαν οι αεροπορικές εταιρίες από την τουριστική έξαρση» όπως είπε. Συμπλήρωσε δε ότι «μια θετική εξέλιξη έφερε ένα αρνητικό αποτέλεσμα».

Δεν προλαβαίνανε λοιπόν, σαν φαντάροι λίγο πριν την απόλυση;

Ο διαγωνισμός για την «άγονη γραμμή» όμως, μετράει ήδη δύο χρόνια εξίσου άγονων, προσπαθειών.

Τον Δεκέμβριο του 2022 δεν υπήρχε ακόμα «τουριστική έξαρση» και οι αεροπορικές εταιρίες έβγαιναν από τη στενωπό της πανδημίας.

Ωστόσο, καμία από τις δύο πιθανές δεν εκδήλωσε επιθυμία, καθότι αφενός κρίνουν τα κόστη ασύμφορα, αφετέρου υπάρχει πάντα των ισορροπιών στον ανταγωνισμό.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας πάντως, η σύνδεση θα επιτευχθεί. Αυτό θα γίνει με ένα… γνώριμο στα Γιάννενα τρόπο: «Θα χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη. Θα γίνουμε λιγότερο απαιτητικοί ως προς τις ημέρες πτήσεων ανά εβδομάδα» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Περίπου δηλαδή όπως «γίναμε λιγότερο απαιτητικοί» και σε ένα άλλο έργο στο οποίο αναμείχθηκε (και) ο κ. Τασούλας, το Ιωάννινα-Κακαβιά, που θα γίνει με υποδεέστερες του κλειστού αυτοκινητόδρομου τύπου Ιόνιας, προδιαγραφές.

Την ίδια στιγμή, τα Γιάννενα δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επισκέψεων από την Αλβανία…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back