Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (9-16 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (9-16 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2024, 16:21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (9-16 Σεπτεμβρίου) στα Γιάννενα, είναι αρκετά πλούσια. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις είναι: 

 

9 Σεπτεμβρίου

Αφιέρωμα στον Τάκη Μουσαφίρη

Αφιέρωμα στον γιαννιώτη συνθέτη και στιχουργό Τάκη Μουσαφίρη (1936-2021) διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η Πίνδος» τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Για τη ζωή και το έργο του Τάκη Μουσαφίρη θα μιλήσουν ο μουσικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Κοκκώνης και μέλη της οικογένειας του συνθέτη.

Θα συμμετέχει η ορχήστρα «Μελωδίες καρδιάς»: Κώστας Μαργώνης, φωνή – κιθάρα, Φάνης Πανταζής, πλήκτρα, Παναγιώτης Θεοδώρου, μπουζούκι, Σωτήρης Κατσούρας, βιολί, και Έλενα Εργάτη, φωνή.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παιδική παράσταση: «Μικροί κύριοι-μικρές κυρίες»

Η παιδική παράσταση «Μικροί κύριοι-μικρές κυρίες» ανεβαίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Εισιτήρια 11 ευρώ. 


9-10 Σεπτεμβρίου

2ο ΕΗΜ Music Festival

Στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Λιθαρίτσια, θα γίνει το 2ο Ε.Η.Μ. Music Festival, με έξι συγκροτήματα.

Την πρώτη ημέρα θα ανοίξει ο Γιώργος Παπαθανασίου ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και θα παρουσιάσει μελοποιήσεις ποιημάτων. Μαζί του στα τύμπανα θα είναι ο Κώστας Δημητρίου. Θα ακολουθήσει ο Νίκος Σιακούφης από την Άρτα με τετραμελή μπάντα και τη βραδιά θα κλείσουν οι ΩχΤοΜηδεν.

Τη δεύτερη μέρα θα εμφανιστούν οι Two Hamors, ο Κώστας Κωσταδήμας και ο Μιχάλης Μπουγάς δηλαδή, οι Εlephant και οι Move the Sun. 

Η είσοδος είναι δωρεάν.


13 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: «Το τανγκό του μέλλοντος»

Συναυλία με την Gran Orquesta de Tango Nuevo (και με τίτλο «To τανγκό του μέλλοντος») διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η Gran Orquesta de Tango Νuevo αναβιώνει την παράδοση της μεγάλης ορχήστρας του Eduardo Bianco, βασισμένη στην συνύπαρξη περισσότερων bandoneon. Την Gran Orquesta de Tango Nuevo αποτελούν: Κωνσταντίνος Ράπτης, μπαντονεόν και ενορχηστρώσεις, Δημήτρης Αραμπατζής, Ηρακλής Βαβάτσικας, Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, μπαντονεόν, Ειρήνη Καραμάνη, Ευαγγελία Κουτσοδήμου, Ορφέας Σαραντάκος, βιολιά, Αντώνης Τζιβένης, βιόλα, Λευτέρης Μισιργής, πιάνο, και Κωνσταντίνος Σηφάκης, κοντραμπάσο

Είσοδος ελεύθερη. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».


13 και 14 Σεπτεμβρίου

Φριντζήλα-Ζαμάνη στο πάρκο Λιθαρίτσια

Στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πάρκο Λιθαρίτσια, στις 13 Σεπτεμβρίου θα δώσει συναυλία η Μάρθα Φριντζήλα και στις 14 Σεπτεμβρίου η Ματούλα Ζαμάνη.

Σημείο προπώλησης στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου 4 (πάροδος της Αβέρωφ)


15 Σεπτεμβρίου

Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παίζει στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον Φρόντζο. Εισιτήριο: 15 ευρώ.

Μαρίνα Σάττι στο Τ62

Στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, η Μαρίνα Σάττι παίζει στα Γιάννενα, στο Τ62 στην Πεδινή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ στην προπώληση (ticketsioannina, ticketservices.gr) και 20 στο ταμείο.

Μαζί της εμφανίζονται: Ειρήνη Δαμιανίδου, Yasin Ametoglou, Huso Cetintas, Βασίλης Καραγιάννης. Φωνητικά κάνουν Έλενα Λεώνη - Ερασμία Μαρκίδη.


16 Σεπτεμβρίου

Stand up comedy: Xριστόφορος Ζαραλίκος

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παρουσιάζει την παράσταση «Για τα πανηγύρια» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στον «Φρόντζο», στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 (εισιτήρια από 12 ευρώ).



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
τενις πίσω dodoni back Ντοτη3