ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (30 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (30 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2023, 21:28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (30 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

29-30 Ιανουαρίου

Σινεμά: «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Σον Μπέικερ

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει τη βραβευμένη ταινία του Κεν Λόουτς «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016) στις 29 και 30 Ιανουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31). Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Χέιλι Σκουάρες, Ντίλαν ΜακΚίρναν, Μπραϊάνα Σαν.

Η υπόθεση: Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ

2 Φεβρουαρίου

Μουσική: Halocraft

Οι Halocraft, η ελληνική post μπάντα, ξεκινάνε τα live στο Route 66, μετά από πολύ καιρό. Στις 2 Φεβρουαρίου, (πόρτες στις 21.00), μαζί με τους ΩχΤο Μηδέν, εισιτήρια 8 ευρώ. Προπώληση σε viva, public, wind/nova, Route 66.

2-3 Φεβρουαρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση: «Αποδημητικά Φιλιά»

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ, με τραγούδια ελλήνων συνθετών από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο, θεατρικά τραγούδια και κείμενα από το θέατρο και τη λογοτεχνία, παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία».

Παραστάσεις δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21:30, στο καφέ μπαρ «Σκάλα», της «Θεατρικής Συμπαιγνίας».

Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα, Άκης Σιούτης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιολάντα Καπέρδα, Μουσική διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου, Ενδυματολόγος: Βέρα Εμμανουηλίδου.

Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Τιμή εισιτηρίου: 10€. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία, viva.gr.

4 Φεβρουαρίου

Μουσική: Schizodolls

Στις 4 Φεβρουαρίου, στο Studio 203 (ΚΕΠΑΒΙ), οι Schizodolls επιστρέφουν στις live εμφανίσεις, τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου.

Μαζί τους, οι Nux Monstro και ο Νικόλας Μποντίνας.

Πόρτες στις 20.00, 8 ευρώ προπώληση (Studio 203 Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ, Stars Music Academy Ν. Ζέρβα 65), 10 ευρώ ταμείο.

Οι Schizodolls είναι: Ζωή Ευαγγέλου (vocals) Κώστας Σαλάπας (ντραμς), Γιώργος Yuri Μαυροματίδης (κιθάρα) και Ελένη Κοιλάκου (μπάσο). Οι Nux Monstro είναι μια νεοσυσταθείσα grunge rock μπάντα (τρίο) με έδρα την Αθήνα, αποτελούμενη από τους Στάθη Ντόφη (σύνθεση, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Κωστή Βήχο (ηλεκτρικό μπάσο) και Κωνσταντίνο Σαλάπα (τύμπανα). …και φυσικά, ο Νικόλας Μποντίνας είναι ο τύπος που όλοι-ες ξέρουμε, τι μπορεί να κάνει επί σκηνής.

4-5 Φεβρουαρίου

Θέατρο: «Το παλτό» με τον Θοδωρή Γκόγκο

Δύο παραστάσεις του μονολόγου «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ με τον Θοδωρή Γκόγκο ανεβάζουν το Θέατρο «Κύκλος» και το Politheatro performing arts στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Η υπόθεση: Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δεν λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει…

Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή έχει κάνει ο Θ. Γκόγκος. Βοηθός σκηνοθέτη η Σεμέλη Παπαοικονόμου.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 8 ευρώ το μειωμένο. Τηλ. 697 913 9705.

5 Φεβρουαρίου

Παιδικό θέατρο: «Μαύρη Σαύρα»

Την παιδική θεατρική παράσταση «Μαύρη Σαύρα» της Χ. Μέγα ανεβάζει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, στις 11:30, η «Θεατρική Συμπαιγνία» στη «Σκηνή 125» (Αρχ. Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ).

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Στέλλα Κατσαρού, Γιολάντα Καπέρδα. Η βασική θεματική του έργου είναι το περιβάλλον και η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον πλανήτη.

Τιμή  εισιτηρίου: 10€, 8€ προπώληση, 8€ (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των  12 ετών, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών). Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6944503266. Προπώληση εισιτηρίων:  Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία, viva.gr.

5-6 Φεβρουαρίου

Σινεμά: «Το λιμάνι της αγωνίας» του Ηλία Καζάν

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει την ταινία του Ηλία Καζάν «Το λιμάνι της αγωνίας» (1954) στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31). Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Εύα Μαρί Σεντ, Ροντ Στάιγκερ, Καρλ Μάλντεν.

Η υπόθεση: Στο Νιου Τζέρσεϊ της δεκαετίας του ‘50 μια ομάδα γκάνγκστερ έχει πάρει την αρχηγία του συνδικάτου των εργατών του λιμανιού. Αρχηγός της σπείρας είναι ο Τζόνι Φρέντλι και δεξί του χέρι ο Τσάρλι Μαλόι. Όταν ο αδερφός του Τσάρλι, ένας αποτυχημένος πυγμάχος, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας ενός εκ των εργαζομένων του λιμανιού, αρχίζει να δέχεται πιέσεις από την αστυνομία για να καταθέσει ενάντια του Τζόνι Φρέντλι. Ο Τέρι αρχικά αρνείται, αλλά οι τύψεις τον βαραίνουν και μεγαλώνουν όταν γνωρίζεται και ερωτεύεται την αδελφή του θύματος Ίντι Ντόιλ.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3