ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2023, 11:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (29 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

29 Οκτωβρίου

Σινεμά: «Ευτυχισμένα 140»

Ένα αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Κυριακές στο πανί».

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Ευτυχισμένα 140» (2014, 98΄), σε σκηνοθεσία Γκράθια Κερεχέτα. Πρωταγωνιστούν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο ντε λα Τόρρε, Εντουάρ Φερνάντεθ κ.ά.

30 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Black Birthday»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει στις 30 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο το έργο του Κώστα Σταύρου «Βlack Birthday» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου. Παίζουν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 6947691698

31 Οκτωβρίου

Θέατρο: «Πάλι Καλά»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Πάλι Καλά» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κατσάνου στις 31 Οκτωβρίου, στις 21:15, στο Καμπέρειο Θέατρο. Παίζουν η Έλλη Κατσάνου και ο Κώστας Βενέτης.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και το μειωμένο 7 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 6947691698

1 Νοεμβρίου

Ντοκιμαντέρ: «Μια μεγάλη οικογένεια», συζήτηση με Β. Λουλέ

Εκδήλωση-προβολή του ντοκιμαντέρ «Μια μεγάλη οικογένεια-η ιστορία των αναψυκτικών Κλιάφα» (2022) του Βασίλη Λουλέ διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ θα δώσει και ο βραβευμένος σκηνοθέτης, με τον οποίο θα συζητήσει η Λήδα Παπαστεφανάκη, καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

2 Νοεμβρίου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Χειμερινή ανθοφορία» του Τάσου Κανάτση

Tην ποιητική συλλογή του Τάσου Κανάτση «Χειμερινή ανθοφορία» θα παρουσιάσουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Καστανιώτη την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Θα μιλήσουν ο Χαράλαμπος Νούτσος, τέως καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γουλιέλμο Μπιάνκο,  μεταφραστής, καθηγητής ιταλικής γλώσσας, και ο ποιητής.

Αποσπάσματα από το έργο του Τάσου Κανάτση θα διαβάσει η ηθοποιός Αθηνά Τσικνιά και τα μέλη του θεάτρου «Actina».

3 Νοεμβρίου

Ένα αφιέρωμα στον Μωυσή Ελισάφ

Εκδήλωση με τίτλο «Τόσο μακριά και τόσο κοντά-Συντροφιά με τον Μωυσή» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στις 3 Νοεμβρίου, στις 20:45, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας θα ερμηνεύσουν μελοποιημένη ποίηση σε  ενορχήστρωση του Ελευθέριου Καραγιάννη. Θα συνοδεύσουν η Γεωργία Αναστάση πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο, φλογέρα, σαξόφωνο.

Αποσπάσματα από το έργο των αγαπημένων ποιητών του Μωυσή Ελισάφ θα διαβάσουν η Μαρία Στρατσάνη και η Τιτίκα Τζάλλα, ενώ θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από παλαιότερα αφιερώματα με τον Μωυσή Ελισάφ να διαβάζει Λειβαδίτη, Σεφέρη, Ελύτη και Γκάτσο.

Είσοδος ελεύθερη.


3-4 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ»

O βραβευμένος θεατρικός μονόλογος «Την Τρίτη στο σούπερ μάρκετ» του Εμμανουέλ Νταρλέ έρχεται στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20) για δύο παραστάσεις, στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από τη Μαρί-Πιερ που είχε χρόνια να εμφανιστεί στη γειτονιά της παιδικής της ηλικίας. Το πατρικό της σπίτι το εγκατέλειψε τότε που αποφάσισε να γίνει «αυτή καθαυτή» και να απομακρυνθεί από το περιβάλλον που την ήξερε ως Ζαν-Πιέρ. Αλλά εδώ και λίγους μήνες η μητέρα της πέθανε, ο ηλικιωμένος πατέρας της, κύριος Αντρέ έμεινε μόνος κι η Μαρί-Πιερ θεωρεί υποχρέωση της να τον φροντίζει. Αποφασίζει λοιπόν πως κάθε Τρίτη πρέπει να επιστρέφει στο πατρικό της. -

Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Φαίδων Καστρής, που ερμηνεύει και τον ρόλο.

Διάρκεια παράστασης: 70'. Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ. Αγορά εισιτηρίων-κρατήσεις: 6932108270

Εκθέσεις της Photometria
To Photometria  International Photography Festival απλώνεται σε διάφορα εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.photometria.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back