ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Φεβρουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Φεβρουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2023, 23:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Φεβρουαρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

13 Φεβρουαρίου

Σινεμά: «Τα μυθικά πλάσματα του νότου»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει την ταινία του Μπεν Ζάιτλιν «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» (2012) στις 13 Φεβρουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31).

Η υπόθεση: Χασπάπι είναι έξι χρονών και ζει με τον πατέρα της στο Δέλτα του Μισσισιπή. Εκείνος την προετοιμάζει για τις ημέρες που δεν θα βρίσκεται εκεί για να την προστατέψει - και αυτές δεν αργούν.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ.

14 Φεβρουαρίου

Μουσική: «Τα τραγούδια του έρωτα»

Μια βραδιά με τραγούδια του έρωτα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Στη βραδιά ελληνικής μουσικής συμμετέχουν: Ερμηνεία: Κώστας Μαργώνης, Τρομπέτα: Σαράντης Δράμαλης, Πλήκτρα: Βασίλης Χαλιλόπουλος. Μπουζούκι: Χρήστος Σδούκος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

17 Φεβρουαρίου

Μουσικοθεατρική παράσταση: «Αποδημητικά Φιλιά»

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αποδημητικά Φιλιά», ένα σύγχρονο βαριετέ, παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία», την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 21:30, στο καφέ μπαρ «Σκάλα». Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Βασιλείου, Γιολάντα Καπέρδα, Χάρις Μέγα, Άκης Σιούτης. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιολάντα Καπέρδα, Μουσική διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου, Ενδυματολόγος: Βέρα Εμμανουηλίδου.

Τιμή εισιτηρίου: 10€. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία, viva.gr.

Μουσική: «Λες και ήταν χθες»

Μια βραδιά με τραγούδια των Αττίκ- Γιαννίδη-Σακελλαρίδη-Σουγιούλ-Χατζηαποστόλου- Χατζιδάκι με τίτλο «Λες και ήταν χθες» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Συμμετέχουν η πιανίστρια Μιμή Ρουφογάλη και η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου.

«Η Αθήνα του Μεσοπολέμου ζωντανεύει μέσα από τα έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών που έγραψαν ιστορία. Μια βραδιά με αποσπάσματα από οπερέτες και τραγούδια ‘του παλιού καλού καιρού’» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

18-20 Φεβρουαρίου

Θέατρο: «Ay, Carmela!»

Η παράσταση «Ay, Carmela!» του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα θα παρουσιαστεί και στην πόλη των Ιωαννίνων, στο  Θέατρο Actina (Κομνηνής 8)στις 18 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στις 19 Φεβρουαρίου, στις 20:00, και στις 20 Φεβρουαρίου, στις 21:00.

Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται κατά την περίοδο του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.

Η παράσταση αποτελεί παραγωγή της θεατρικής εταιρίας Theartes του Κωνσταντίνου Κυριακού και της Κατερίνας Μπιλάλη. Τους ρόλους ερμηνεύουν η Κατερίνα Μπιλάλη και ο Κωνσταντίνος Κυριακού. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Κυριακού.

Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα).

Εισιτήρια: - ταμείο: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικά, ομαδικά, ΑμεΑ)  - προπώληση 10€. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, viva.gr. Πληροφορίες/κρατήσεις: 6974865401

Όλο τον Φεβρουάριο

Έκθεση φωτογραφίας: «profil réalité»

Όλο τον Φεβρουάριο και μέχρι τις 5 Μαρτίου, η έκθεση «profil réalité» του φωτογράφου Κωνσταντίνου Τερζόπουλου, σε επιμέλεια Παναγιώτη Παππά και Αχιλλέα Τζιάκου, θα φιλοξενείται στο Photometria Photography Center (PPC, KA’ Φεβρουαρίου 184). Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή: 17:00-21:00. Τηλ. 2651306361.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back