ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα: «Έσβησαν» τα καφάο

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: «Έσβησαν» τα καφάο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2023, 10:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από λίγο καιρό, η ομάδα Take Action Ioannina, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και καλλιτεχνικά εργαστήρια της πόλης, ζωγράφισε 11 καφάο στο κέντρο της πόλης.

Ξημερώματα Τετάρτης 17 Μαΐου, τα 6 από τα 11 καφάο είχαν ξαναγίνει γκρι.

Έτσι, χωρίς προφανή λόγο ή έστω με κάποια «δήλωση».

Σύμφωνα με την Take Action, το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα:

«Κάμερα καταστήματος του κέντρου κατέγραψε νεαρό άνδρα με ποδήλατο να σταματάει στις 3 τα ξημερώματα μπροστά από τα καφάο. Ο άνδρας φορούσε μαύρο καπέλο τζόκεϊ και έφερε μαζί του χιαστί τσάντα ταχυδρόμου μέσα στην οποία είχε τα σπρέι, καθώς όπως φαίνεται ο σκοπός του ήταν να κινηθεί κάπως καλυμμένος και να βανδαλίσει με γρήγορες κινήσεις τα έργα. Σήμερα Τετάρτη λοιπόν, αντικρίσαμε 6 από τα 11 καφάο μουντζουρωμένα με γκρι σπρέι, κυρίως στην πρόσοψη».

Η ομάδα αναφέρει ότι ένα από τα κουτιά, στην οδό Δαγκλή, το καθάρισαν καταστηματάρχες του δρόμου και ότι η ίδια, θα καθαρίσει τα υπόλοιπα πέντε.

Τα έργα είχαν περαστεί με προστατευτική επίστρωση, όταν δημιουργήθηκαν.

Τέλος, σημειώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του «δράστη» και ζητάει «από όλους τους κατοίκους αυτής της πόλης να την αγαπήσουν και να την φροντίσουν όπως της αξίζει, αλλά και να μην ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν την καταστροφή».

ΣΧΟΛΙΑ
Διαμαντή Αικατερίνη
Άριστες οι ζωγραφιές! Κι ας είναι αρκετά ακαλλιέργητο το κοινό της πόλης κι ευρύτερα. Πρέπει όμως και τα καφάο να έχουν περίγυρο τουλάχιστον "καθαρό" .... Σε μια πόλη βρώμικη τι να της προσφέρουν πέντε - δέκα ζωγραφιές;;; Και πάλι δηλώνω υπέρ, φανατικά, της τέχνης!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back