Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννενα: Επίδομα με το πετρέλαιο στο 1,36 ευρώ

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Επίδομα με το πετρέλαιο στο 1,36 ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2022, 10:42
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο θέρμανσης στο νομό Ιωαννίνων διατίθεται αντί 1,364 ευρώ το λίτρο, στην εκκίνηση των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μέχρι Δεκέμβριο θα έχει πληρωθεί η πρώτη δόση που θα επιδοτεί τους-τις δικαιούχους με 0,25 ευρώ το λίτρο (με ΦΠΑ). Ήτοι, με τη σημερινή τιμή, το πετρέλαιο στο νομό Ιωαννίνων θα κοστίζει 1,114 ευρώ το λίτρο.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο ακριβό είναι φέτος το καύσιμο, 1,15 ήταν η τιμή εκκίνησης πέρυσι, χωρίς την επιδότηση. Το δε 2020, ήταν 0,785 ευρώ το λίτρο.

Κοινώς, μέσα σε δύο χρόνια, το κόστος της θέρμανσης με το πετρέλαιο, το οποίο είναι υποτίθεται αυτό που διαθέτουμε σε επάρκεια, σχεδόν διπλασιάστηκε.

Σημειώνεται ότι η τιμή έχει μειωθεί λίγο από την αρχή της διάθεσης του καυσίμου, κατά 5 λεπτά περίπου.

Επίσης, τα Γιάννενα επιστρέφουν στις περιοχές που… δεν κάνει το περισσότερο κρύο. Όπως και πριν από μερικά χρόνια, η πόλη και αρκετές ακόμα περιοχές του νομού, είναι κάτω από τον συντελεστή 1 που προσαυξάνει το επίδομα.

Οπότε, οι κάτοικοι της πόλης θα ξεκινούν από το βασικό επίδομα των 294 ευρώ, εφόσον φυσικά έχουν κάνει τις αντίστοιχες αγορές καυσίμου. Το ποσό θα προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Τέλος, το επίδομα έχει και... «κάτω πλαφόν» τα 100 ευρω, όπως και το power pass είχε τα 18 ευρώ, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά, εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back