ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για τα δικά μας ταξίδια

Εικόνα του άρθρου Για τα δικά μας ταξίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2023, 17:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ταξίδι είναι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, πολύ σημαντική υπόθεση και για τον επισκέπτη και για τον υποδοχέα. Και συνδέεται με μια πλούσια θεματολογία: από την τουριστική βιομηχανία μέχρι τις συγκοινωνίες, από τη γεωγραφία μέχρι την ιστορία, από τη λογοτεχνία μέχρι την τέχνη και από την οικονομική και κοινωνική οργάνωση μέχρι την οικολογία.

Ο Typos-i, επιθυμώντας να ανοίξει και αυτό το κεφάλαιο, ανακοινώνει καταρχήν τη συνεργασία του με τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Στα Γιάννενα τον ξέρουμε πολλά χρόνια ως δικηγόρο, πολιτικό πρόσωπο, δραστήριο σε οικολογικά κινήματα και αρθρογράφο. Ήρθε η ώρα να τον μάθουμε και ως ταξιδιώτη και ταξιδιωτικό συγγραφέα. 

Ο ίδιος προσδιορίζει ως εξής τις φιλοδοξίες του: να συμβάλει σ’ ένα δημόσιο χώρο για το ταξίδι, που θα υπερβαίνει την τυποποίηση των περισσότερων ομαδικών εκδρομών, να παρουσιάσει, εκκινώντας κατά κανόνα από κάποια αφορμή της επικαιρότητας, περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς προορισμούς, τους οποίους έχει επισκεφθεί - ή σκοπεύει να το κάνει - και να βοηθήσει πρακτικά στην προετοιμασία των ταξιδιωτών και στον προσανατολισμό τους σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης να ενσωματώσει στοιχεία από το παρελθόν και την ιστορία του ταξιδιού.

Το πρώτο ταξιδιωτικό κείμενο του Γιάννη Παπαδημητρίου θα δημοσιευτεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back