Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Για μια Δίκαιη Πράσινη Μετάβαση»

Εικόνα του άρθρου «Για μια Δίκαιη Πράσινη Μετάβαση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2021, 18:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο μήνυμά του, το τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσπάθεια αναχαίτισης της  Κλιματικής κρίσης, θέτει επιτακτικά την αναγκαιότητα της Πράσινης Μετάβασης, της   στροφής των Οικονομιών και των κοινωνιών  προς ένα ‘πράσινο’ , βιώσιμο μοντέλο  ανάπτυξης, που έχει ως αφετηρία  τον «αγώνα δίχως αύριο» για την αποτροπή της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και βασικό προαπαιτούμενο τον ‘ενεργειακό μετασχηματισμό’ τη στροφή δηλ.  του ενεργειακού τομέα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Επίσης, τονίζει ότι η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος «βρίσκει την χώρα μας να έχει κάνει πολλά βήματα πίσω, καθώς μπροστά  στα  αδιέξοδα του νεοφιλελεύθερου   μοντέλου ανάπτυξης η κυβέρνηση βλέπει ακόμη μια χρυσή  ευκαιρία να τα αλλάξει όλα για να μην αλλάξει τίποτα για την ίδια και τα συμφέροντα που υπηρετεί. Επιδιώκει έτσι μια ‘μετάβαση’ εκ νέου αποκλειστικά μέσω των αγορών, της κερδοσκοπίας και της συσσώρευσης με νομοθετικό  οδοστρωτήρα τον περιβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη (ν. 4685/2020) και όχι μόνο, που υποβαθμίζει  το φυσικό περιβάλλον, εξαντλεί  τους φυσικούς πόρους, καταστρέφει τη βιοποικιλότητα της χώρας και υπονομεύει την πραγματική ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή».

Τέλος, αναφέρει ότι «απέναντι σε μια ‘μετάβαση’ ερήμην της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αντιτάσσει τη δίκαιη πράσινη μετάβαση ως την μοναδική λύση για την πραγματική περιβαλλοντική προστασία και την αποτελεσματική  αναχαίτιση της Κλιματικής Κρίσης την οποία δεσμεύεται να υλοποιήσει μέσω μιας ‘κοινωνικής συμφωνίας’ που θα εφαρμόσει  ως  επόμενη κυβέρνηση του τόπου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back