Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Για θύμισέ μου», μια ταινία για το Αλτσχάιμερ

Εικόνα του άρθρου «Για θύμισέ μου», μια ταινία για το Αλτσχάιμερ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2020, 17:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Γιάννενα αποτελούν τον επόμενο σταθμό προβολής της ταινίας «Για θύμισέ μου» της Μαρίας Σβολιαντοπούλου. Η ταινία που αφορά τη νόσο του Αλτσχάιμερ θα προβληθεί στις 30 Ιανουαρίου, στις 18:30 και στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινάει με μια ομαδική θεραπεία (group therapy) φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ, που συναντιέται με σκοπό όλοι να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησαν. Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και η Ελένη, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, μια νέα φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στη διάρκεια της ταινίας αποτυπώνονται έντονες στιγμές αγωνίας και πόνου, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής.

Η ταινία αποτελεί μια εθελοντική και συλλογική δουλειά. Πρωταγωνιστούν η Ανδριανή Αγγελιδάκη και η Αμαλία Ζαργιανάκη. Στην ταινία συμμετέχουν με γκεστ εμφανίσεις και ηθοποιοί, όπως ο Γιώργος Κιμούλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα.

Το σενάριο έχει γράψει η Μαρία Σβολιαντοπούλου, ενώ τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Αντώνης Ρενιέρης.

Τα έσοδα από τις προβολές θα διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης.

Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, Χαρτέξ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back