ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΓΓΕΕ: Με προσανατολισμό στα video games και το animation

Εικόνα του άρθρου ΓΓΕΕ: Με προσανατολισμό στα video games και το animation
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2018, 22:14
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, στα γραφεία της ΓΓΕΕ. 

Κοινός στόχος είναι η ανάπτυξη του τομέα ψηφιακής και οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα των video games και της τέχνης της εμψύχωσης (animation). 

Πρώτη κοινή δράση των δυο φορέων είναι η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο τομέα του video game development και του animation, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο και απευθύνονται σε νέους και νέες 18-40 ετών.

Οι φετινές δράσεις της ΓΓΕΕ περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ελληνικών αποστολών σε επιχειρηματικά συνέδρια στο εξωτερικό, την υποστήριξη πρωτοβουλιών πάνω στο gaming και το animation αλλά και τη διοργάνωση του δεύτερου Athens Games Festival. 

Το εναρκτήριο βήμα θα θέσει το Global Game Jam Athens, που θα πραγματοποιηθεί στη Διπλάρειο Σχολή, 26-28 Ιανουαρίου 2018. 

Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ατομική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ, την ViRA (Virtual Reality Applications) και την ΓΓΕΕ.

Δείτε όλες τις δράσεις της ΓΓΕΕ στον τομέα των video games και του animation, στο βίντεο που ακολουθεί:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3