Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-06-2022, 19:10
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Χάος προκλήθηκε χθες, Δευτέρα, σε εκατοντάδες σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη Γερμανία, εξαιτίας της υπερβολικής επιβάρυνσης που προκάλεσε η εισαγωγή του ενιαίου μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ, ενός από τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Οι εκδρομείς του τριημέρου της Πεντηκοστής αντιμετώπισαν χθες σοβαρά προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους, καθώς τα τρένα ήταν υπερπλήρη και σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε να εκκενωθούν προκειμένου να ελεγχθεί ο αριθμός των επιβαινόντων. 

Η εισαγωγή του εισιτηρίου των 9 ευρώ, με το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς εκτός από τις υπερταχείες, πολλαπλασίασαν τον αριθμό των επιβατών προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Υπό μεγάλη πίεση βρέθηκε και το προσωπικό των σιδηροδρόμων, το οποίο υποχρεώθηκε να εργαστεί υπερωριακά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ραλφ Ντάμντε, έγινε στόχος δραστικών επιθέσεων αγανακτισμένων επιβατών. 

«Παντού στη Γερμανία τα τρένα και οι σταθμοί ήταν γεμάτοι. Σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να εκκενωθούν συρμοί, αλλά ευτυχώς όχι και ολόκληροι σταθμοί», πρόσθεσε ο κ. Ντάμντε. 

Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν σε 700 περιπτώσεις, σημείωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και επισήμανε ακόμη ότι το γεγονός ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονταν άνθρωποι οι οποίοι δεν ταξιδεύουν συνήθως με το τρένο και δεν γνώριζαν πώς να βρουν το σωστό δρομολόγιο και την αποβάθρα ή ότι πολλοί δεν ήξεραν ότι εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, προκάλεσε επιπλέον προβλήματα και καθυστερήσεις.

Για τον κίνδυνο αντίστοιχων προβλημάτων στα γερμανικά αεροδρόμια το καλοκαίρι προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ, αναφερόμενος στην απότομη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια μετά την πανδημία και στις ελλείψεις προσωπικού, μετά τις περικοπές των αεροπορικών εταιριών και των αεροδρομίων τα τελευταία δυο χρόνια. 

Ο κ. Βίσινγκ, μιλώντας στην Bild, ζήτησε «εκστρατεία στελέχωσης» από τον ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος «είχε παραλύσει», και γρήγορα αναβάθμιση των υποδομών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Αεροδρομίων Ραλφ Μπάιζελ δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA ότι η έλλειψη προσωπικού στη διαχείριση επιβατών ξεπερνά σήμερα το 20% σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε κατά την προ πανδημίας εποχή και υπολόγισε σε 5000 τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που χρειάζεται ο κλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία αρχείου200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
alfabeto back iper piso