ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πολύνεκρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο

Εικόνα του άρθρου Γάζα: Πολύνεκρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2024, 10:09
ΚΟΣΜΟΣ

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός σχολείου που μετατράπηκε σε καταφύγιο στη νότια Γάζα σκότωσε τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιους την Τρίτη, καθώς οι σφοδροί βομβαρδισμοί στο βορρά ανάγκασαν το κλείσιμο των ιατρικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Γάζας και έστειλαν χιλιάδες ανθρώπους σε φυγή προς αναζήτηση ολοένα και πιο δυσεύρετων καταφυγίων.

Μεγάλα τμήματα της πόλης της Γάζας και των αστικών περιοχών γύρω από αυτήν έχουν ισοπεδωθεί ή έχουν αφήσει ένα κατεστραμμένο τοπίο μετά από εννέα μήνες μαχών. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού διέφυγε νωρίτερα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν στα βόρεια.

Το χτύπημα στην είσοδο του σχολείου σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Associated Press που μέτρησε τα πτώματα στο νοσοκομείο Νάσερ στο Χαν Γιουνίς. Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Weam Fares δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον επτά γυναίκες και παιδιά και ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Νωρίτερα από αεροπορικές επιδρομές στο κέντρο της Γάζας σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά, σύμφωνα με δύο νοσοκομεία που παρέλαβαν τις σορούς.

Ο στρατός επιρρίπτει την ευθύνη για τους θανάτους αμάχων στη Χαμάς, επειδή οι μαχητές πολεμούν σε πυκνές, αστικές περιοχές, αλλά ο στρατός σπάνια σχολιάζει μεμονωμένα χτυπήματα, τα οποία συχνά σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά. 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή κοντά στο σχολείο και οι αναφορές για απώλειες αμάχων εξετάζονται και υποστήριξε ότι η επίθεση στόχευσε έναν μαχητή της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Mε πληροφορίες από ΑΡ. Φωτογραφία: Αναγκαστικά εκτοπισμένοι από τις ισραηλινές εντολές μετεγκατάστασης, οι Παλαιστίνιοι παίρνουν όσα περισσότερα υπάρχοντα μπορούν, προτού ξεκινήσουν για να βρουν ένα νέο μέρος για καταφύγιο/UNRWA

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3