ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γαστρονομικές ιστορίες με το ΔΗΠΕΘΕ

Εικόνα του άρθρου Γαστρονομικές ιστορίες με το ΔΗΠΕΘΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2018, 17:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ξεχωριστό δείπνο με τοπική κουζίνα διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Ιουνίου. Για μία και μόνο μέρα τραπέζια και καρέκλες θα τοποθετηθούν σε έναν δρόμο, και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο Ζάππα, στο ιστορικό κέντρο. Το «θεατρικό» αυτό δρώμενο έχει τίτλο «Απόψε τρώμε με το ΔΗΠΕΘΕ».

Τη βραδιά αυτή, το Εργαστήρι Αφηγηματικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα αφηγηθεί λογοτεχνικά κείμενα που μιλούν για φαγητό και γλέντια άλλων εποχών.

«Η δράση μας, δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε...», αναφέρει στην πρόσκλησή της προς τους δημότες η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του δρώμενου έχει η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ελένη Δημοπούλου. Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αφηγηματικού Θεάτρου η Γιάννα Κούλα, διδασκαλία τραγουδιών η Ειρήνη Δόβα και σκηνογραφία-φωτισμοί ο Richard Lucas. Παίρνουν μέρος οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια του αφηγηματικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Γιώργος Γώγος, Λυδία Κολάτση, Γιώργος Παππάς, Αναστασία Παπάζογλου, Αριέττα Παπαϊωάννου, Ζωή Πλαχούρα, Σωτηρία Τζιούρη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αθηνά Τσικνιά, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου, Θανάσης Μιχαηλίδης και η αφηγήτρια Μαρία Μαχαίρα. Επίσης συμμετέχουν οι μαθητές του τμήματος παραδοσιακών οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων (υπεύθυνοι καθηγητές: Αναστάσιος Ντάφλος, Λάμπρος Καραφέρης, Φώτης Παπαζήκος).

Την επιλογή των κειμένων που θα διαβαστούν, έχουν κάνει ο Γιάννης Πάσχος, ο Φίλιππος Παπανικολάου και η Εύη Πίπη.

Οι συγγραφείς που θα διαβαστούν, είναι: Βολταίρος, Μαρία Ιορδανίδου, Κατερίνα Σχινά, Raaymond Quneau, Ελένη Κοφτερού, Γιάννης Βαρβέρης, Δημήτρης Κλοκύρης, Σάκης Σερέφας, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Χλόη Κουτσουμπέλη, Γιάννης Πάσχος, Σωτήρης Παστάκας, Μάριος Μάζαρης, Susan Sintag, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Χουλιαράς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο δείπνο. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα πρέπει απαραίτητα να γίνει κράτηση στο τηλ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (26510-25670) ή στα γραφεία του Θεάτρου (Παπάζογλου 5, στο αρχοντικό Πυρσινέλλα).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3