Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Συνεχίζουν οργισμένοι τις διαδηλώσεις

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Συνεχίζουν οργισμένοι τις διαδηλώσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 15:39
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις και απεργίες σε όλη τη Γαλλία σήμερα Τρίτη, υπό τον φόβο βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τη χρήση των συνταγματικών εκτελεστικών εξουσιών από τον Εμανουέλ Μακρόν για να προωθήσει την αντιδημοφιλή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Το κίνημα διαμαρτυρίας είναι η μεγαλύτερη εσωτερική κρίση της δεύτερης θητείας του Μακρόν, ενώ οι απεργίες της Τρίτης αναμένεται να επηρεάσουν τα διυλιστήρια, την αποκομιδή των απορριμμάτων, τις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα αεροπορικά ταξίδια και τα σχολεία. Οι αρχές στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις προετοιμάζονται για συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις θα είναι και πάλι μαζικές και, όπως έχει ανακοινωθεί, επί ποδός θα βρίσκονται περίπου 13.000 αστυνομικοί.

Οι διαδηλώσεις την περασμένη Πέμπτη κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, ενώ σκηνές βίας καταγράφηκαν σε όλη τη Γαλλία. Μάλιστα, η επέμβαση της αστυνομίας στις διαδηλώσεις και η βίαιη καταστολή που επέδειξε είναι στο στόχαστρο κριτικής όχι μόνο των ΜΜΕ αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back