ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οργή για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου από αστυνομικό

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Οργή για τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου από αστυνομικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2023, 13:08
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αστυνομικός ερευνάται για ανθρωποκτονία σχετικά με τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 17χρονου αγοριού στο προάστιο Ναντέρ του Παρισιού, αφού δεν συμμορφώθηκε σε εντολή να σταματήσει το αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του αγοριού, το οποίο στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του, ανέφερε χθες, Τρίτη, η εισαγγελία της Ναντέρ. Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει δύο αστυνομικούς δίπλα στο αυτοκίνητο, μια Mercedes AMG, ο ένας εκ των οποίων πυροβολεί καθώς ο οδηγός απομακρύνεται.


Συγκρούσεις

Τριάντα ένα άτομα συνελήφθησαν στις συγκρούσεις κατά τις οποίες κάηκαν 40 αυτοκίνητα, κυρίως στη Ναντέρ, το προάστιο του Παρισιού από το οποίο καταγόταν το θύμα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Ορισμένες ομάδες έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα και κάδους απορριμμάτων, διέλυσαν μια στάση λεωφορείου και πέταξαν κροτίδες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες διασποράς. Εννέα άτομα συνελήφθησαν.

Μετά το ρεκόρ των 13 θανάτων από αστυνομικούς πυροβολισμούς στη Γαλλία κατά τη διάρκεια τροχονομικών παραβάσεων πέρυσι, αυτό ήταν το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό υπό παρόμοιες συνθήκες το 2023.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά αφού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε έλεγχο της Τροχαίας το 2021 και δύο το 2020. Μια καταμέτρηση του Reuters για τους θανατηφόρους πυροβολισμούς το 2021 και το 2022 δείχνει ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν μαύροι ή αραβικής καταγωγής.

«Ως μητέρα από τη Ναντέρ, έχω ένα αίσθημα ανασφάλειας για τα παιδιά μας», δήλωσε η Mornia Labssi, κάτοικος της περιοχής και ακτιβίστρια κατά του ρατσισμού, η οποία δήλωσε ότι μίλησε με την οικογένεια του θύματος, η οποία, όπως είπε, ήταν αλγερινής καταγωγής.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, έγραψε στο Twitter ότι η Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας διεξάγει έρευνα «για να ρίξει φως στις συνθήκες αυτού του δράματος».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back