Το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο σε Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο σε Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2019, 17:23

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες των υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ κάνει για ανανέωση των ψηφοδελτίων της. «Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές…» τονίζεται.

Στο νομό Ιωαννίνων, υποψήφιοι βουλευτές δεν θα είναι τελικά ούτε ο πρόσφατα παραιτηθείς αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας ούτε ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας. Την τετράδα των αντρών κλείνει ο Κωνσταντίνος Δαρδαρμάνης, υπάλληλος τραπέζης. Οι υπόλοιποι τρεις είναι ο επί πάρα πολλά χρόνια βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς. Οι τρεις γυναίκες του ψηφοδελτίου είναι, όπως αναμενόταν, η Μαρία Κεφάλα, γιατρός, η Σοφία Τζαρούχη, γεωλόγος, και η Μαρία Τσολάκη, δικηγόρος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας εκτός από τον νυν  βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, υποψήφιοι είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης, δικηγόρος, η Όλγα Παρθενίου, αρχιτέκτονας, και η Αντιγόνη-Βασιλική Φίλη-Πασχάλη, εκπαιδευτικός. Από το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας απουσιάζει τελικά ο πρώην βουλευτής Αντώνης Μπέζας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιώργο Στύλιο, υποψήφιοι είναι:  Ευστάθιος Γιαννούλης, φαρμακοποιός, Ευαγγελία Καραμπίνα, δικηγόρος, Δήμητρα Νικολάου, δικηγόρος, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, χρηματιστής.

Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, εκτός από τον Στέργιο Γιαννάκη, υποψήφιοι είναι: Σεβαστή Κονταξή, ιδιωτική υπάλληλος, Σπυρίδων Κυριάκης, επιχειρηματίας, Δήμητρα Ραβανού, δικηγόρος.


* Φωτογραφία από την πρόσφατη περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέτσοβο



ΣΧΟΛΙΑ
Εrakleitus
Ε, εσείς «κανονιστές» του ψηφοδελτίου, η σύνθεσή του σας προδίδει. Η ανάμειξή σας και οι παρεμβάσεις σας στο επιτελείο είναι ολοφάνερες. Θεωρήσατε, προφανώς, ότι έτσι έχετε, ενόψει των συνθηκών, σίγουρη την εκλογή σας με ταυτόχρονο αποκλεισμό όσων την δυναμική δεν μπορούσατε να ελέγξετε. Όσων σας "έκοβαν". Έτσι σας βόλευε. Όμως, Φωνή Λαού, Οργή Θεού αγαπητοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back