ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Ζάψας: «Το πάθημα να γίνει μάθημα»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Το πάθημα να γίνει μάθημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2022, 21:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το δικό της οδοιπορικό στον Λούρο, στο «στεγνό ποτάμι», όπως το χαρακτηρίζει, έκανε η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Και εστιάζει την κριτική της στη φράση: «Το πάθημα να γίνει μάθημα»

Η παράταξη αναφέρει το εξής: «Πρόκειται για καραμπινάτη αστοχία της περιφερειακής αρχής, εκτός εποχής και χωρίς να υπολογιστεί το ενδεχόμενο περιβαλλοντικό κόστος που τελικά προκλήθηκε. Ανεξαρτήτως της απόδοσης των ευθυνών, το πάθημα πρέπει να τους γίνει μάθημα. Τέτοιου είδους εργασίες πραγματοποιούνται τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, όταν ο υδροφόρος ορίζοντας είναι ψηλά. Ποτέ τον Σεπτέμ.βριο και τον Οκτώβριο με τον υδροφόρο χαμηλά, πόσο μάλλον το μήνα Νοέμβριο σε καιρό ανομβρίας! Και βέβαια αποφασίζουν οι ειδικοί για καίριες (επιτρεπτές) επεμβάσεις στον πυθμένα της κοίτης. Η περιφερειακή αρχή έχει την πολιτική ευθύνη να προστατέψει τα ποτάμια και λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου και να επισπεύσει την οριοθέτησή τους, πριν από την όποια αναγκαία διευθέτηση της κοίτης των ποταμών για την προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα».

Η παράταξη αναφέρεται δε στα πορίσματα του ΟΦΥΠΕΚΑ που διαψεύδουν τον περιφερειάρχη για τις δηλώσεις του περί ανομβρίας.

Επισημαίνει δε ότι τα εκσκαφικά μηχανήματα μπήκαν στον Λούρο, στην περιοχή των Ραψέων, στις 31 Οκτωβρίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back