ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: «Ήταν μια νεοδημοκρατική προεκλογική φιέστα»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Ήταν μια νεοδημοκρατική προεκλογική φιέστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2023, 20:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δική του κριτική στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα άσκησε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στα «380+ έργα» των 2,7 δις ευρώ που αποτέλεσε το επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης, καθώς πρόκειται για έργα που «τρέχουν» εδώ και χρόνια ή των οποίων η ένταξη έχει γίνει ήδη σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και είναι λυπηρό που ο περιφερειάρχης Ηπείρου προσπαθεί μάταια να υπερασπιστεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα ταξίματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε.

«Ήταν χωρίς υπερβολή μια νεοδημοκρατική προεκλογική φιέστα και όχι ένα συνεκτικό σχέδιο αναπτυξιακού προγράμματος για την Ήπειρο. Υπόσχονται έναν οδικό χάρτη για την Ήπειρο του 2030 που δεν έχει αρχή και τέλος […] Τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση και ένα, έστω ένα, νέο έργο δεν είχαν να παρουσιάσουν. Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Ήπειρος θα περιμένουν» πρόσθεσε.

Σε αυτό το σημείο μίλησε και για τον τρίιχνο δρόμο «Ιωάννινα-Κακαβιά» που δεν έχει ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και που σκάλωσε στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. «Μισές δουλειές και παλινωδίες. Η κυβερνητική ολιγωρία αλλά και η ανικανότητα της περιφέρειας σε όλο τους το μεγαλείο» υπογράμμισε ο κ. Ζάψας.

Την κριτική του άσκησε και για το ότι δεν έγινε καμία αναφορά στη σιδηροδρομική σύνδεση όπως γενικά για τις αοριστίες γύρω από οδικά έργα και τις γενικές αναφορές για τα αρδευτικά του κάμπου της Άρτας.

«Οικειοποιούνται έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, περιόδου 2014-2019, όπως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το εργοστάσιο απορριμμάτων. Πούλησαν την Εγνατία, τρέχουν να προλάβουν να πουλήσουν το λιμάνι Ηγουμενίτσας, αν ξαναβγούν θα ξεπουλήσουν και το νερό. Όσο παραμένουν στην κυβέρνηση τα δημόσια αγαθά και οι υποδομές κινδυνεύουν. Είναι μια επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση από την οποία έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε στις 21ης Μαΐου» κατέληξε ο κ. Ζάψας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back