Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Ζάψας: «Ένα μέλλον για τους πολλούς»

Εικόνα του άρθρου Γ. Ζάψας: «Ένα μέλλον για τους πολλούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2019, 01:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Να διεκδικήσουμε το μέλλον της Ηπείρου για τους πολλούς. Αυτό είναι το διακύβευμα. Αν η Ήπειρος θα συνεχίσει να ζει στον συντηρητισμό και στη μιζέρια. Στην ανάπτυξη για λίγους, στην κοντόφθαλμη λογική. Ή αν θα αλλάξει πορεία»: Αυτό τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στα Γιάννενα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac.

O κ. Ζάψας εξέφρασε ενώπιον του κοινού (μεταξύ των οποίων και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) ότι η παράταξη θα πετύχει τη μεγάλη ανατροπή την Κυριακή. «Θα βάλουμε ‘φρένο’ στις καθαρές εντολές» τόνισε, στέλνοντας το μήνυμά του και προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Θα τους στείλουμε στην αντιπολίτευση».

Στην τοποθέτησή του, κατέθεσε τις δεσμεύσεις της παράταξης: Ριζική αλλαγή στη διοίκηση της Περιφέρειας, αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και ενίσχυση της απασχόλησης, κοινωνική πολιτική, αλλαγή στο ενεργειακό μοντέλο («η παράταξή μας θα θέσει το ζήτημα των υδρογονανθράκων στον δημόσιο διάλογο με τους φορείς, την επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση θα στηριχθεί στη βούληση των Ηπειρωτών και μόνο» είπε), αλλαγή του μοντέλου στη διαχείριση απορριμμάτων και προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Ζάψας αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Η Ήπειρος ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων  κατά 562%. Τα έργα που απαριθμεί στις ομιλίες του ο νυν και απερχόμενος Περιφερειάρχης δεν είναι τίποτα άλλο παρά έργα που υλοποιούνται χάρη σε αυτές τις χρηματοδοτήσεις. Έργα για τα οποία ο κ. Καχριμάνης ευχαριστεί τους υπουργούς της κυβέρνησης όταν βρίσκεται μαζί τους, αλλά τα οικειοποιείται πλήρως όταν μιλά στους Ηπειρώτες ή στο κομματικό του ακροατήριο» είπε.

Άσκησε δε κριτική στην πολιτική του κ. Καχριμάνη λέγοντας ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν αποσπασματικά έργα χωρίς μια ενιαία αντίληψη για την Ήπειρο». Κλείνοντας ανέφερε ότι «στη δική μας θητεία ως περιφερειακή αρχή κανένας δεν θα είναι αποκλεισμένος από τα προγράμματα. Κανένας δεν θα είναι ευνοούμενος. Κανένας δεν θα είναι πελάτης. Όλοι θα υπηρετούν έναν ενιαίο σχεδιασμό».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back