ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Τσίμαρης: «Αδικίες και υποστελέχωση στην περίθαλψη»

Εικόνα του άρθρου Γ. Τσίμαρης: «Αδικίες και υποστελέχωση στην περίθαλψη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2023, 18:51
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και το ΕΚΑΒ περιόδευσε ο Γιάννης Τσίμαρης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα. Συναντήθηκε με παλιούς γνωστούς και γνωστές, καθότι υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας ως γιατρός που είναι. Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου εργάζεται, συναντήθηκε με συναδέλφους του ιατρούς και εργαζόμενους-ες κλινικών και τομέων, με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανάμεσα σε αυτά κυρίαρχο είναι αυτό της υποστελέχωσης, αλλά και η κατηγοριοποίηση που δημιουργεί μισθολογικές αδικίες.

Στο ΕΚΑΒ, τα προβλήματα ήταν αντίστοιχα: έλλειψη προσωπικού, παλιός οργανισμός (από το 1983), ασφαλιστικά, μισθολογικά ζητήματα.

Επίσης, ο κ .Τσίμαρης συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με βασικό θέμα την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου «σε μία λογική όμως, που θα θέτει στο επίκεντρο τον εκπαιδευτικό και τις ανάγκες του κάθε μαθητή, με προσωποκεντρική προσέγγιση, πολύ μακριά από την ‘επιχειρηματική λογική’ της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας και συνολικά της κυβέρνησης» όπως είπε.

Τέλος, ο υποψήφιος χαρακτηρίζει «εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα» τη συνάντηση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων και διάφορα ζητήματά του.

Ο κ. Τσίμαρης εξέφρασε «την κατανόηση και απόλυτη στήριξη στον κυνηγετικό κόσμο και στα αιτήματά του προς την Πολιτεία, η οποία διαχρονικά, αντιμετωπίζει τον κυνηγό ως ‘εχθρό’ του περιβάλλοντος, ζητά όμως τη βοήθειά του σε κάθε ευκαιρία για να καλύψει και αδυναμίες, αλλά και υποχρεώσεις της πολιτείας, με τους κυνηγούς όχι μόνο να ανταποκρίνονται, αλλά να πληρώνουν κιόλας από την τσέπη τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back