Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Στέφος στην Ένωση Αγροτών με προτάσεις για τους παραγωγούς

Εικόνα του άρθρου Γ. Στέφος στην Ένωση Αγροτών με προτάσεις για τους παραγωγούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2023, 16:43
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην Ένωση Αγροτών βρέθηκε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Στέφος, μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Ματσάγκα, γεωπόνο, Ηλιάνα Τσολιού, κτηνίατρο και Απόστολο Παπαδημητρίου, συνεταιριστή.

Μίλησαν με τη διοίκηση του ΓΑΣ και σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρατηρήθηκε η απουσία ουσιαστικών παρεμβάσεων για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

«Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης των αγροτών, με χαμηλές τιμές παραγωγού συμπιέζουν το εισόδημα των παραγωγών. Παράλληλα, η απουσία ελεγκτικών μηχανισμών επιτρέπει η νοθευμένη φέτα ΠΟΠ να πωλείται ανεξέλεγκτα στο εξωτερικό , ενώ οι Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν προστατεύονται από τις αθρόες ελληνοποιήσεις» τονίζει ο κ. Στέφος.

«Από την πλευρά μας αναφερθήκαμε στην απουσία εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα, την ανάληψη περιφερειακών πρωτοβουλιών και πολιτικών, την ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την παραγωγική διαδικασία, την ενίσχυση των ομάδων και οργανώσεων παραγωγών και συζητήσαμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που απαντάει στα γενικευμένα προβλήματα των αγροτών».

Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μη καταβολή του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία, οριζόντια μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με πλαφόν, μείωση ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, προστασία από τις ελληνοποιήσεις, ρύθμιση χρεών κ.α

«Πρόκειται για πολιτικές που επιβάλλει η 4η βιομηχανική επανάσταση, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027, καθώς και η αναγκαία προσαρμογή στην πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης, της Πράσινης Συμφωνίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, με απώτερους στόχους την επισιτιστική επάρκεια, τη διατροφική ασφάλεια, την αειφορία και βέβαια το δίκαιο και βιώσιμο εισόδημα των παραγωγών», καταλήγει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back