Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φύτευση ελαιόδεντρων στην Ηλιόκαλη

Εικόνα του άρθρου Φύτευση ελαιόδεντρων στην Ηλιόκαλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2023, 15:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη φύτευση δέντρων ελιάς στην Ηλιόκαλη προχώρησε την Κυριακή ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Hellenic Plants και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τοπική κοινότητα και τον πολιτιστικό σύλλογο Ηλιόκαλης.

Η προμήθεια των ελαιόδενδρων είναι χορηγία της εταιρίας Hellenic Plants, ενώ την εποπτεία του έργου θα έχει ο Δήμος Ιωαννιτών και το ΚΕΠΑ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διαχείριση της έκτασης και του ελαιώνα η Τοπική Κοινότητα Ηλιόκαλης.

«Ο ελαιώνας δημιουργείται δίπλα σε κατάφυτη με δέντρα έκταση την οποία έχουμε αναδείξει την προηγούμενη χρονιά, ο συνδυασμός των δύο γειτονικών εκτάσεων με την αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου της περιοχής δημιουργούν έναν πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εν λόγω έκταση γινόταν ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπάζων. Ο Δήμος Ιωαννιτών κάνει λόγο για δημιουργία «ενός πρότυπου ελαιώνα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back