ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φυλακές Κόντσικας με ΣΔΙΤ

Εικόνα του άρθρου Φυλακές Κόντσικας με ΣΔΙΤ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2021, 00:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού (ΣΔΙΤ) θα γίνουν οι νέες φυλακές Ιωαννίνων, μετά την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να ανοίγει τον δρόμο σε ιδιώτες και στο σωφρονιστικό σύστημα. Οι φυλακές θα γίνουν στην Κόντσικα, αντικαθιστώντας αυτές του Σταυρακίου.

«Μετά την επιτυχημένη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και της ΜΟΜΚΑ στην προώθηση των διαδικασιών για την ανέγερση του Δικαστικού Σωφρονιστικού Συγκροτήματος Ασπροπύργου, που θα αντικαταστήσει το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, επιλέγεται το ίδιο μοντέλο και για την Ήπειρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Η προγραμματική αυτή σύμβαση αφορά τη συνδρομή της Μονάδας Μελετών Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΜΟΜΚΑ) για την εκπόνηση προμελετών και μελετών για το έργο και τον σχεδιασμό της διαδικασίας για την κατασκευή του νέου καταστήματος κράτησης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Για τις φυλακές Κόντσικας θα χρειαστεί και η έγκριση, με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.

Οι νέες φυλακές, δυναμικότητας 600 κρατουμένων, θα γίνουν σύντομα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται δε από το υπουργείο «στις προσωπικές παρεμβάσεις του υφυπουργού κ. Ελευθερίου Οικονόμου, αρμόδιου για την Αντεγκληματική Πολιτική, και στις άοκνες προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως, κ. Σοφίας Νικολάου».

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 100 στρεμμάτων στην Κόντσικα, με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινότητας. Πριν από τέσσερις μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων είχε πάρει απόφαση παραχώρηση της έκτασης. Η χωροθέτηση των νέων φυλακών στην Κόντσικα είναι μια υπόθεση που πάει πίσω στο 2013.

Διαβάστε: Από το Σταυράκι στην Κόντσικα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3