Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φωτογραφική «Ανεμότρυπα»

Εικόνα του άρθρου Φωτογραφική «Ανεμότρυπα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2016, 23:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Tα Πράμαντα έχουν την τύχη να έχουν ένα σπήλαιο, με το ωραίο όνομα «Ανεμότρυπα». Πρόκειται για ένα μικρό σπήλαιο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το οποίο βρίσκεται τρία μόλις χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και σε υψόμετρο 900 μέτρων. Θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο στην Ελλάδα καθώς έχει δημιουργηθεί από ασβεστόλιθο.

Δυστυχώς, το γεωλογικό αυτό «αρχιτεκτόνημα» δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων κάνει μια εκστρατεία για να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του σπηλαίου. Ο τρόπος που επέλεξε -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- για την επίτευξη του στόχου του, είναι μια φωτογραφική έκθεση η οποία φιλοδοξεί να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα. Πρώτος σταθμός της έκθεσης είναι η Παραμυθιά, όπου θα φιλοξενείται μέχρι τις 26 Νοεμβρίου. Το όλο φωτογραφικό πρότζεκτ (μέρος του μπορείτε να δείτε στο fb του Σπηλαίου Πραμάντων) το έχει κάνει ο φωτογράφος Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο οποίος είναι και σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει και αρκετή... θεατρικότητα, δεδομένου ότι ο κ. Σεντελές είναι σκηνοθέτης. Έτσι, ο φακός του κ. Γιωτόπουλου δεν απαθανάτισε μόνο σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ή τις όμορφες λίμνες που υπάρχουν μέσα στο σπήλαιο, αλλά και πρόσωπα, όπως τρεις κοπέλες ντυμένες με... αρχαιοελληνικές φορεσιές και με μουσικά όργανα στα χέρια.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΝΤΕΛΕΣ
Ευχαριστούμε θερμά για τη δημοσίευση! Μια μικρή διευκίνηση: Ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στα Βόρεια Τζουμέρκα και εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού. Επίσης: Τα μουσικά όργανα που κρατούν τα κορίτσια είναι αρχαιοελληνικά όργανα που κατασκεύασε ο πραμαντιώτης καλλιτέχνης γιώργος Πολύζος... Ευχαριστώ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back