«ΦΩΣ»: «Τι έχει κάνει 22 χρόνια ο κ. Καχριμάνης για την περιοχή της Λάκκας Αώου;»

Εικόνα του άρθρου «ΦΩΣ»: «Τι έχει κάνει 22 χρόνια ο κ. Καχριμάνης για την περιοχή της Λάκκας Αώου;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2024, 14:50

Επερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο κατέθεσε ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΦΩΣ, σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου της Κόνιτσας και την κατολίσθηση που εξελίσσεται κοντά στους Πάδες.

«Για 6η ημέρα οι Κοινότητες Διστράτου και Αρμάτων είναι αποκομμένες μετά την κατολίσθηση της 31.5.2024» αναφέρει ο κ. Γεωργόπουλος και ζητάει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα ποσά που έχει δαπανήσει η Περιφέρεια (και η Νομαρχία, πιο πριν) στον δρόμο Κόνιτσα-Βασιλίτσα, επισημειώνοντας ότι πρόκειται για εκατομμύρια και ρωτάει για το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων, για ποιο λόγο δεν έγινε ο δρόμος Δίστρατο-Βωβούσα και επίσης:

«Τι έχει κάνει ο κ. Καχριμάνης 22 έτη στην περιοχή της Λάκκας του Αώου, των εναπομεινάντων περίπου 200 κατοίκων σε 7 χωριά (οι 140 εξ αυτών στο Δίστρατο) πέρα από δρόμους και εκκλησίες;».

Ακόμα, ζητάει να μάθει για ποιο λόγο η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να πάει τον δρόμο Πάδες-Άρματα πιο ψηλά στο βουνό, για να αποφύγει το κατολισθητικό φαινόμενο και όχι χαμηλότερα «που σύμφωνα με τους γνώστες της περιοχής είναι ευκολότερα και οικονομικότερο».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back