ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«ΦΩΣ»: Μια ανεξαρτητοποίηση, ο «αριβισμός» και η «αχόρταγη περιφερειακή αρχή»

Εικόνα του άρθρου «ΦΩΣ»: Μια ανεξαρτητοποίηση, ο «αριβισμός» και η «αχόρταγη περιφερειακή αρχή»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2024, 12:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O περιφερειακός σύμβουλος Μάξιμος Γεωργόπουλος, που έχει εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με την παράταξη «Φως» του Λάμπρου Γεωργόπουλου, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί. Μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών συμβούλων…

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ότι με τον Μάξιμο Γεωργόπουλο δεν υπάρχει συγγενική σχέση, κάνει λόγο για «πλεονεξία και αριβισμό» αλλά και για «πολιτική αποστασία». Παράλληλα κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι καλλιεργεί «συνειδητά και επανειλημμένα συνθήκες πολιτικής αποστασίας».

Ο επικεφαλής της παράταξης ζητά από τον Μάξιμο Γεωργόπουλο να επιστρέψει την έδρα όπως οφείλει ηθικά.

«Εξάλλου, δεν εκλεγόταν περιφερειακός σύμβουλος σύμφωνα με την νομοθεσία. Έγιναν ενέργειες επιλογής της έδρας των Ιωαννίνων αντί της Άρτας εκ μέρους μου και του είχε τονιστεί πως η έδρα είναι του συνδυασμού και όχι δική του. Εκλέχθηκε μέσα από διαβούλευση ενός ακομμάτιστου και ανεξάρτητου συνδυασμού και μετά από προσωπική μου επιλογή να δώσω την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να εκπροσωπήσει τον τόπο καταγωγής μου. Διαφορετικά, καλή τύχη στην αγκαλιά μιας πολιτικά αχόρταγης περιφερειακής αρχής» αναφέρει σε δήλωσή του ο Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το «Φως» εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο μόνο από τον επικεφαλής του.


*Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back