Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Φροσύνη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Φροσύνη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 16:18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Φροσύνη», την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Κείμενα-αφήγηση η Μαρία Μαχαίρα, σύνθεση-στίχοι τραγουδιών-ερμηνεία-κρουστά ο Αντώνης Καρασταμάτης και μουσική επένδυση/ενορχήστρωση /κιθάρα/sampler effect ο Αλέξης Τσιώνης. Φωτισμούς ο Γιάννης Βαλεράς.

Σύμφωνα με σχετικό σημείωμα, η παράσταση επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό στα Γιάννενα του 1800, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής του Αλή Πασά. Είναι βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και περιγραφές ευρωπαίων περιηγητών της εποχής, σε ποιήματα που έχουν γραφτεί για την κυρα-Φροσύνη από τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Αλέξανδρο Ραγκαβή, καθώς και στη λαϊκή μυθοπλασία. «Η ζωή και το τέλος της κυρα-Φροσύνης αποτελεί για την πόλη των Ιωαννίνων και τη Λίμνη Παμβώτιδα μια πολύ γνωστή και γοητευτική ιστορία χωρίς κανείς πια να μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από τον μύθο» αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου 2021.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back