ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Formula 1: Το μεγάλο φινάλε ανήκει στον Μαξ Φερστάπεν

Εικόνα του άρθρου Formula 1: Το μεγάλο φινάλε ανήκει στον Μαξ Φερστάπεν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2023, 18:50
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, ολοκλήρωσε την σεζόν της Formula 1 με την 19η νίκη-ρεκόρ σε 22 αγώνες στο Γκραν Πρι, στο Άμπου Ντάμπι.

Η νίκη από την pole to flag, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό τους προβολείς του Yas Marina Circuit, άφησε τον 26χρονο μόνο του στην τρίτη θέση της λίστας των νικητών όλων των εποχών της Formula 1 με 54 νίκες στην καριέρα του.

Μόνο οι επτά φορές πρωταθλητές Λιούις Χάμιλτον (103) και Μίχαελ Σουμάχερ (91) έχουν κερδίσει περισσότερες.

Δεύτερος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull (τον άφησε ο Λεκλέρ να τον προσπεράσει στον τελευταίο γύρο), αλλά στον Μεξικανό είχε επιβληθεί ποινή πέντε δευτερολέπτων για πρόκληση σύγκρουσης με τον Λάντο Νόρις (McLaren), με αποτέλεσμα ο «Τσέκο» να βρεθεί εκτός βάθρου. Στη «μάχη» για τη δεύτερη θέση των κατασκευαστών, η Mercedes επικράτησε της Ferrari.



Η McLaren εξασφάλισε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη, με 22 βαθμούς διαφορά από την Aston Martin, με τον Λάντο Νόρις πέμπτο και τον Αυστραλό Όσκαρ Πιάστρι έκτο, στην καλύτερη σεζόν για έναν πρωτάρη οδηγό μετά τον Χάμιλτον το 2007.

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin τερμάτισε έβδομος, κερδίζοντας μια στενή μάχη με τους Λεκλέρ, Νόρις και Κάρλος Σάινθ της Ferrari για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, με τον Γιούκι Τσουνόντα της AlphaTauri να είναι όγδοος.

Ο Hamilton τερμάτισε ένατος και ο Καναδός Lance Stroll πήρε τον τελευταίο βαθμό για την Aston Martin σε έναν αγώνα χωρίς εγκαταλείψεις.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back