ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Η νίκη-ρεκόρ του Φερστάπεν στο Μεξικό

Εικόνα του άρθρου Formula 1: Η νίκη-ρεκόρ του Φερστάπεν στο Μεξικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2023, 12:16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που κατακτά 16 νίκες σε μια σεζόν, όταν κέρδισε την Κυριακή το γκραν πρι της Πόλης του Μεξικού, γεμάτο συγκρούσεις και δράση.

Σε ένα εφιαλτικό απόγευμα για τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, ο οποίος εγκατέλειψε μετά από σύγκρουση στην πρώτη στροφή με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari, ο 26χρονος Ολλανδός ισοφάρισε επίσης τη συγκομιδή 51 νικών καριέρας του μεγάλου Γάλλου Αλέν Προστ.

Μόνο τρεις οδηγοί έχουν κερδίσει περισσότερους αγώνες στην ιστορία του αθλήματος και ο Φερστάπεν θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που είναι ο επόμενος στο στόχαστρό του με 53, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η νίκη ήταν επίσης η 14η στους τελευταίους 15 αγώνες και η πέμπτη σε έξι διοργανώσεις του γκραν πρι στο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes τερμάτισε δεύτερος, με μπόνους πόντο για τον ταχύτερο γύρο, και ο Λεκλέρ που κατέκτησε την πολ ήταν τρίτος σε έναν αγώνα με κόκκινη σημαία και επανεκκίνηση λίγο πριν από τα μισά του αγώνα, όταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν συγκρούστηκε σοβαρά. To ατύχημα της Haas στον 33ο γύρο του αγώνα προκάλεσε αρχικά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και στη συνέχεια την προσωρινή διακοπή με κόκκινες σημαίες.


ΣΧΟΛΙΑ
Antonis K.
Μπουυυυυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back