Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές καταιγίδες στα Σκόπια

Εικόνα του άρθρου Φονικές καταιγίδες στα Σκόπια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2016, 12:43
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα περίχωρα των Σκοπίων, παγιδευμένοι από τις ξαφνικές πλημμύρες στην περιοχή της πρωτεύουσας της ΠΓΔ της Μακεδονίας που επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές τη νύκτα του Σαββάτου.

Τα θύματα πνίγηκαν, παγιδευμένα στα αυτοκίνητά τους ή στα σπίτια τους, όταν τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης πλημμύρισαν τους δρόμους των περιχώρων των Σκοπίων και τμήμα της περιφερειακής οδού.

Κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις έπληξαν την περιοχή των Σκοπίων προκαλώντας πλημμύρες και αιφνιδιάζοντας «πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν έξω, στους αγρούς, στον περιφερειακό», σύμφωνα με τον δήμαρχο των Σκοπίων Κότσε Τραγιανόφσκι. 

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για «ένα τεράστιο κύμα, σχεδόν δύο μέτρων, που χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα». Ορισμένοι δεν είχαν τον χρόνο να διαφύγουν, πνίγηκαν στα σπίτια τους», μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των νεκρών, ένα κοριτσάκι οκτώ ετών.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας, σε διάστημα δύο ωρών 92 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσε στην περιοχή των Σκοπίων, όσο ο μέσος όρος για έναν ολόκληρο μήνα τον Αύγουστο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back