Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φοιτητική κινητικότητα με το Erasmus Mundus

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/09/2016, 15:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποδέχεται τρεις προπτυχιακούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Νόβισταντ, της Σερβίας, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος υποτροφιών κινητικότητας Erasmus Mundus SUNBEAM (Δράση 2 - Σκέλος 1), με Επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή πρύτανη Ανδρέα Φωτόπουλο. Οι φοιτητές θα φοιτήσουν στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/17. Η πρωτοβουλία SUNBEAM στοχεύει στη διασύνδεση των πανεπιστημίων του ευρύτερου χώρου Αδριατικής – Ιονίου (Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία). Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το μοναδικό ελληνικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από εισήγηση της Καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, κυρίας Τζένης Παγγέ.

Το πρόγραμμα ακολουθεί την ευρωπαϊκή πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφαρμόζοντας τους κύριους στόχους της, όπως την ενίσχυση της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης, την βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας των φοιτητών, την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και την βιώσιμη ανάπτυξη στις τρίτες χώρες μέσω της συνεργασίας στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα προσφέρει πλήρως χρηματοδοτούμενες υποτροφίες για φοιτητές, ερευνητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια. Η ανάπτυξη του προγράμματος σχετίζεται με πρωτοβουλίες στρατηγικής σημασίας για τον ευρύτερο χώρο Αδριατικής-Ιονίου, στις οποίες συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και δύο δεκαετίες, όπως η δημιουργία της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου. Τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015/16 υποδέχθηκε (από τις χώρες Σερβία, και Βοσνία - Ερζεγοβίνη) δύο μέλη προσωπικού και τρεις φοιτητές για κινητικότητα που κυμάνθηκε μεταξύ ενός μηνός και 3 ετών. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back