ΗΠΕΙΡΟΣ

Φιλιππιάδα-Γέφυρα Καλογήρου: Πρώτα ώριμες μελέτες και μετά… βλέπουμε

Εικόνα του άρθρου Φιλιππιάδα-Γέφυρα Καλογήρου: Πρώτα ώριμες μελέτες και μετά… βλέπουμε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 14:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τι σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου για τον οδικό άξονα «Ιόνια Οδός-Πρέβεζα», τον οποίο ανέλαβε (αντί του υπουργείου Υποδομών); Προς το παρόν μελέτες για το πρώτο «κομμάτι», το τμήμα Φιλιππιάδα-Γέφυρα, τις οποίες τις αναθέτει σε τεχνικούς συμβούλους.

Μία τέτοια ανάθεση μελέτης «πέρασε» σήμερα από την Περιφερειακή Επιτροπή. Η μελέτη, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ, αφορά μια γέφυρα στον ποταμό Λούρο.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «απαράδεκτη τη μελέτη του υπουργείου Υποδομών», η οποία εκπονούνταν τα τελευταία 12 χρόνια. Όπως υπενθύμισε, για το κομμάτι Φιλιππιάδα-Γέφυρα Καλογήρου, προϋπολογιζόταν ένα ποσό 50 εκατ. ευρώ.

Αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει άλλη μελέτη, με μικρότερη γέφυρα και άλλου είδους τεχνικά έργα, για να κατέβει το κόστος. «Υπολογίζουμε ένα κόστος γύρω στα 30 εκατ. για να φτάσουμε στην Πέτρα» ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, ο κ. Καχριμάνης παρέπεμψε στο μέλλον. «Θα δούμε τι θα γίνει με τους πόρους. Αν δεν υπάρχουν πρώτα ‘ώριμες’ μελέτες…».

Διαβάστε: Φιλιππιάδα-Γέφυρα Καλογήρου: Το πρώτο «κομμάτι»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back