ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το φετινό αίνιγμα του ΠΑΣ

Εικόνα του άρθρου Το φετινό αίνιγμα του ΠΑΣ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2017, 02:55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήμερα ξεκινάει το 11o πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και το 38ο από την καθιέρωση του επαγγελματισμού στην Α’ κατηγορία, με τον ΠΑΣ, να μοιάζει για ακόμα μια φορά με… ήρωα του Τζο Νέσμπο, ικανό για το καλύτερο, για το χειρότερο ή και για τα δύο μαζί.

Κάθε χρονιά, εδώ και μια εξαετία μόνιμης παρουσίας στην πρώτη κατηγορία, ο ΠΑΣ, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα είναι δύσκολο σταυρόλεξο: δεν έχει μεγάλο προϋπολογισμό, δεν περνάει ούτε καν στους δεύτερους τίτλους των μεταγραφών, δεν πουλάει παίκτες για να πάρει καλά χρήματα για να τα επανεπενδύσει. Και όμως, εδώ και έξι χρόνια, όχι μόνο κρατάει εύκολα το «διαμέρισμα» στη Σούπερ Λίγκα και έχει σταματήσει να είναι «ομάδα ασανσέρ», αλλά ενίοτε, όπως πέρυσι, επωφελείται από το συνδυασμό των καλών εμφανίσεων και των συγκυριών και βγαίνει και στην Ευρώπη.

Φέτος, ισχύουν περίπου τα ίδια. Ο ΠΑΣ ενεπλάκη σε ένα από τα μεταγραφικά θρίλερ του καλοκαιριού, από το οποίο βγήκε χαμένος, αν πάρουμε στα σοβαρά όσα λέγονταν τον Μάιο για τα πιθανά χρήματα πιθανής μεταγραφής του Πασχαλάκη. Τελικά, ο παίκτης ουσιαστικά κέρδισε την ελευθερία του για να πάει στον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ βρέθηκε με μείον τον καλύτερο τερματοφύλακα του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και κάποια καλά χρήματα που πιθανώς να έπαιρνε από μια μεταγραφή.

Τα δύο καλύτερα «χαρτιά» που θα παίξει και φέτος η ομάδα, είναι ο Γιάννης Πετράκης και ο «σκληρός πυρήνας» των παικτών που την κρατάνε κάθε χρόνο. Ο φετινός «Κούτρης» μοιάζει να είναι ο Νικολιάς, από τα φιλικά, ενώ οι παλιοσειρές είναι παρούσες: Μιχαήλ, Τζημόπουλος, ο Λίλα που όλο φεύγει και όλο γυρίζει, ο Μπέριος που πλέον έχει και αυτός «παράσημα», ο Κοζορώνης και ο Γιάκος, καθώς και ο Βελλίδης που επέστρεψε μετά από μια ανύπαρκτη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Κοντά τους, ο Κόντε που αν συνεχίσει έτσι και φέτος (και δεν γίνει καμιά κουταμάρα με το συμβόλαιό του) θα γίνει… ζηλευτός για πολλές ομάδες στο τέλος της χρονιάς, καθώς και οι καινούργιοι. Και εκεί, υπάρχουν τα πολλά ερωτηματικά.

Πέραν του Βελλίδη και του Χαλκιαδάκη που έχουν μια έξωθεν μαρτυρία γνωστή και σεβαστή, αλλά και του Βενετικίδη που έρχεται με την υπόσχεση ότι θα γίνει ο κορυφαίος έλληνας πορτιέρο όταν μεγαλώσει, όλοι οι υπόλοιποι είναι «ερωτηματικά», είτε για την ποδοσφαιρική τους εμβέλεια, είτε για το αν θα ταιριάξουν στην ομάδα. Ο Ζάιρο και ο Ακόστα, δύο βασικοί περσινοί ξένοι έφυγαν (ο πρώτος έγινε άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφική ιστορία) και ήρθαν ο Μπερτρά από τα «μικρά» της Σέφιλντ Γουέσντεϊ και ο Ροντρίγκες, από τον οποίο υπάρχουν μεγαλύτερες προσδοκίες. Μην ξεχνάμε όμως ότι και ο Κόντε ήρθε από ομάδα τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας…

Το ερώτημα λοιπόν, είναι και πάλι το ίδιο: τι θα καταφέρει φέτος ο ΠΑΣ, στο καινούργιο χορτάρι των «Ζωσιμάδων» (που είναι μια σημαντικότατη εξέλιξη);

Οι μεταγραφές

Μέσα: Βελλίδης (ελεύθερος), Χαλκιαδάκης (ελεύθερος), Ζαχαρός (Αχαρναϊκός), Αποστολόπουλος (Πλατανιάς), Μπετρά (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Τζόνοθαν Ζοέλ Ροντρίγκες (Τσακαρίτα), Βενετικίδης (Βέροια), Γιαννίκογλου (Ηρακλής).

Έξω: Ακόστα (Λαμία), Ζάιρο (Σέριφ), Κούτρης (Ολυμπιακός), Κοροβέσης (Πλατανιάς), Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Κολιοφούκας (ελεύθερος), Μασούρας (ελεύθερος).

Ο ΠΑΣ στη Σούπερ Λίγκα

2017-2017 9ος

2015-2016 6ος

2014-2015 6ος

2013-2014 11ος

2012-2013 5ος

2011-2012 8ος

2009-2010 15ος




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back