ΘΕΑΤΡΟ

Φεστιβάλ Δωδώνης, ετών 7

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Δωδώνης, ετών 7
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2023, 22:24
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Δωδώνης που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο Δωδώνης έγινε επτά χρονών.

Φέτος επιστρέφει πιο… μαζεμένο και λιγότερο απαιτητικό. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Φεστιβάλ Δωδώνης ακολουθεί κυρίως την πεπατημένη: θέτει δηλαδή υπό τη σκέπη του διάφορες έτοιμες παραγωγές.

Η δημοτική αρχή πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο φεστιβάλ και ότι αποτελεί μάλιστα «απτή απόδειξη της ικανότητάς μας ως διοίκησης του Δήμου Δωδώνης, κατά τα τελευταία οκτώ χρόνια, να οργανώσουμε μια από τις πιο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας» όπως είπε σήμερα ο δήμαρχος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Χρήστος Ντακαλέτσης, έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Παππά. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ακόμη ότι το «φεστιβάλ Δωδώνης στοχεύει όλο και ψηλότερα».

Το ανέβασμα παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, αποτελεί έτσι κι αλλιώς μια εγγύηση για ένα φεστιβάλ (με ή χωρίς εισαγωγικά). Ο κ. Ντακαλέτσης εκτίμησε πως «μέσα από τη μελλοντική, ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης που θα προέλθει και από την ολοκλήρωση των αναστηλωτικών εργασιών του θεάτρου και των άλλων μνημείων του Ιερού, το Φεστιβάλ Δωδώνης μπορεί να εδραιωθεί μεταξύ των δύο-τριών μεγαλύτερων καλοκαιρινών Φεστιβάλ της Ελλάδας».

Το φεστιβάλ λοιπόν θα γίνει… σε πυκνό χρόνο αυτή τη φορά: από 28 Ιουλίου, ξεκινώντας με συναυλία του σέρβου μουσικοσυνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς (ο οποίος εκείνη την περίοδο θα δώσει άλλες δύο συναυλίες στην Ελλάδα), μέχρι 8 Αυγούστου. Συνολικά θα γίνουν επτά εκδηλώσεις.

Όπως και στα προηγούμενα φεστιβάλ, εκτός από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, εκδηλώσεις θα γίνουν και στις πηγές Αχέροντα στο Σιστρούνι και στη λίμνη Βιρού στη Βουλιάστα. Πρόκειται για δύο μουσικές εκδηλώσεις με γιαννιώτες καλλιτέχνες: τον τραγουδιστή της δημοτικής παράδοσης Κώστα Τζίμα και τον τραγουδιστή και μουσικό Δημήτρη Υφαντή.

Στο αρχαίο θέατρο, θα φιλοξενηθούν πέντε εκδηλώσεις: η συναυλία του Μπρέγκοβιτς, τρεις θεατρικές παραστάσεις και μία μουσική εκδήλωση με τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- 28 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Govan Bregovic & The Wedding and Funeral Band

- 30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Εθνικό Θέατρο «Σφήκες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου.

- 1 Αυγούστου (Πανσέληνος), Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης – «μεταΜέλισσες»: Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Γιάννης Βασιλώτος παρουσιάζουν τραγούδια από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μελισσες».

-2 Αυγούστου, Πηγές Αχέροντα/ Σιστρούνι: Κώστας Τζίμας.

- 3 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη.

- 4 Αυγούστου, Λίμνη Βηρού (Πηγές Λούρου)/ Βουλιάστα: Δημήτρης Υφαντής.

- 8 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Δήμος Δωδώνης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την τιμολογιακή του πολιτική ούτε τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Σε αναμονή λοιπόν νέας ανακοίνωσης.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back