ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βωβούσας, 9η χρονιά

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Βωβούσας, 9η χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2023, 15:03
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας ετοιμάζεται για τις δράσεις του από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, φέτος ξεχωρίζουν η συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθηνών, το αφιέρωμα στην σκηνοθέτιδα Ελένη Αλεξανδράκη και η πολυμεσική έκθεση φωτογραφίας της Πηνελόπης Θωμαΐδη και Νατάσσας Μπλάτσιου.

Όσον αφορά τη συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθηνών, στις 21 Ιουλίου θα γίνει προβολή των κινούμενων σχεδίων «Πατ και Ματ» που δημιουργήθηκαν από τους Lubomír Beneš και Vladimír Jiránek το 1976. Την ίδια μέρα θα προβληθούν και βραβευμένες πτυχιακές ταινίες σπουδαστών της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών της Πράγας. Στις 22 Ιουλίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του David Ondříček «Ζάτοπεκ» που περιγράφει το ταξίδι στην επιτυχία του θρυλικού Τσεχοσλοβάκου δρομέα. Στις 5 Αυγούστου, θα προβληθεί η ταινία «Erotikon» με τον Τάσο Στάμο, αφιχθέντα από Αγγλία, να διοργανώνει ένα εργαστήριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού και να ενορχηστρώνει και να επενδύει μουσικά την τσεχοσλοβακική βουβή ταινία του 1929.

Η πολυμεσική έκθεση φωτογραφίας της Πηνελόπης Θωμαΐδη και της Νατάσσας Μπλάτσιου με τίτλο «Πλάι στο ποτάμι» θα εγκαινιαστεί στις 15 Ιουλίου. Το πρότζεκτ «Πλάι στο Ποτάμι» στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου προστασίας του Αώου και των παραποτάμων του, ένα οικοσύστημα που σήμερα απειλείται από την επικείμενη κατασκευή πολυάριθμων μικρών υδροηλεκτρικών φραγμάτων στη λεκάνη απορροής του.

Από 2 έως 4 Αυγούστου, θα γίνει το αφιέρωμα στην Ελένη Αλεξανδράκη, που περιλαμβάνει την προβολή ντοκιμαντέρ που φέρουν την υπογραφή της, όπως είναι το «Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπο».

Κατά τα άλλα, το φεστιβάλ Βωβούσας έχει πολλά άλλα στο πρόγραμμά του, όπως εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back