Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Βωβούσας: 23 μέρες με εργαστήρια

Εικόνα του άρθρου Φεστιβάλ Βωβούσας: 23 μέρες με εργαστήρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2021, 00:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Βωβούσας ετοιμάζεται και για αυτό το καλοκαίρι και έρχεται να υπενθυμίσει την αδιάσπαστη σχέση «ανθρώπου-φύσης». Φέτος το φεστιβάλ στην Πίνδο, θα «απλώσει» τις δράσεις του σε…23 ημέρες, από τις 16 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Ένα σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης είναι τα εργαστήρια, τα οποία ανακοινώθηκαν ήδη. Και οι επιλογές δεν είναι λίγες. Από βοτανοθεραπεία και κατασκευή αντικειμένων από ανακυκλωμένο χαρτί μέχρι δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ και παρασκευή ενός κατραμιού. Και κάθε μέρα, από τις 17 Ιουλίου, πρωινή γυμναστική με την Ξανθή Χατζή...

Τα εργαστήρια έχουν ως εξής:

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους

16, 17, 18 Ιουλίου

Gruapa di katrani με το «Μπουλούκι»

Το Μπουλούκι έρχεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας για τρίτη χρονιά και απευθύνει πρόσκληση σε μια ιδιαίτερη εξερεύνηση με θέμα το κατράμι. Σε τρεις ημέρες και δύο νύχτες θα στηθεί και θα «καεί» ένα μικρό κατρανοκάμινο με την καθοδήγηση του τελευταίου κατρανά από την Βριάζα (Δίστρατο Κόνιτσας).

27, 28, 29, Ιουλίου

Βοτανοθεραπεία

Η Κωνσταντίνα Λίτσα θα φέρει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών.

2 Αυγούστου

«A reason to dance» – a day with Fuerza Negra

Θα διδαχθούν κινήσεις από party dance moves και grooves τα οποία απασχολούν την κινησιολογική σφαίρα της hip-hop κουλτούρας και ό,τι αφορά τα street dance styles.

5, 6, 7 Αυγούστου

Σχεδία αρτ. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή

«Σχεδία αρτ», ένα πρόγραμμα όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις, ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κλπ.

Εργαστήριο ενηλίκων

31 Ιουλίου – 7 Αυγούστου

Φτιάχνοντας ντοκιμαντέρ με προφορικές ιστορίες

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ για έκτη χρονιά στη Βωβούσα. Μέσα από συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις και πρακτική εξάσκηση, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια ομαδική μικρού μήκους ταινία (μέρος μίας μεγάλου μήκους) υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ.

Εργαστήρια για μικρούς

17-24 Ιουλίου

Παρέα του δάσους, δημιουργικό παιδαγωγικό εργαστήριο στη φύση

Η Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -αυτό της φύσης- ως πεδίο μάθησης κι ανάπτυξης. Τα βιωματικά παιδαγωγικά εργαστήρια της Παρέας του δάσους για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και οικογένειες, υλοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριους φυσικούς χώρους με στόχο τη σύνδεση μικρών και μεγάλων με τη φύση και την ανάπτυξη της φιλοπεριβαλλοντικής τους συνείδησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, εδώ.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3