ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

FBI: Αποφύγετε τους φορτιστές κινητών δημόσιων χώρων

Εικόνα του άρθρου FBI: Αποφύγετε τους φορτιστές κινητών δημόσιων χώρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/04/2023, 15:05
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Αποφύγετε τη χρήση δωρεάν σταθμών φόρτισης σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα», προειδοποίησε πρόσφατα το FBI στο Twitter. «Οι κακοποιοί έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης σε συσκευές».

Το tweet από το γραφείο του FBI στο Ντένβερ δεν προσδιόρισε κάποιο πρόσφατο περιστατικό που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τη νέα προειδοποίηση.


Το FBI δήλωσε ότι επρόκειτο απλώς για μια τακτική υπενθύμιση και παρέπεμψε το Axios σε μια διαδικτυακή προειδοποίηση της FCC για τους καταναλωτές που ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2021.

Το σύστημα φόρτωσης κακόβουλου λογισμικού μέσω φορτιστών έχει γίνει γνωστό στις ΗΠΑ ως «juice jacking».

Το κακόβουλο λογισμικό που εγκαθίσταται μέσω μιας παραβιασμένης θύρας USB μπορεί να κλειδώσει μια συσκευή ή να εξάγει προσωπικά δεδομένα και κωδικούς πρόσβασης στον χάκερ, σύμφωνα με την FCC. Οι χάκερ μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς ή να πουλήσουν τις πληροφορίες σε άλλους.

Το FBI τονίζει ότι η πιο ασφαλής κίνηση είναι να χρησιμοποιήσετε το δικό σας φορτιστή και μια πρίζα αντί για μια δημόσια θέση φόρτισης (που περιλαμβάνει τα δικά της καλώδια). Επίσης μπορείτε να έχετε μαζί σας μια ένα powerbank ή ένα battery pack, ώστε θα αποφεύγετε τους δημόσιους φορτιστές.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back