ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Fata Morgana II» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Fata Morgana II» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/12/2017, 20:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την έκθεση φωτογραφίας «Fata Morgana II» της Βιργινίας Χορμοβίτη θα φιλοξενήσει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, από 11 έως 17 Δεκεμβρίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 11 Δεκεμβρίου, στις 18:30. Την παρουσίαση της έκθεσης θα κάνουν ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος και ο ψυχολόγος Μιχάλης Τσεντσερής.

Από το 2011 ως το 2015 η Βιργινία Χορμοβίτη έχει κερδίσει δύο επαίνους και επτά Αααρτήσεις στην Ελλάδα αλλά και 2 Award of Excellence σε Κύπρο και Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, Μπιενάλε και Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία κι Ισπανία.

Είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Ισπανικής Φιλολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση Λογοτεχνικών κι Ανθρωπιστικών Κειμένων στη Μάλαγα (Ισπανία). Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις-μεταφράσεις από τα ισπανικά και τα ιταλικά στα ελληνικά στο διεθνές καλλιτεχνικό περιοδικό Levure litteraire και στα λογοτεχνικά περιοδικά Poema, Πορφύρας, Vakxikon, Anthropino.

Η δημιουργός, σε αυτή τη συλλογή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, προσπαθεί να αναμίξει δύο κόσμους: από τη μια πλευρά, υπάρχει ο κόσμος που την περιβάλλει κι από την άλλη, ο φωτογραφημένος κόσμος, που αποτελεί την υποκειμενική και προσωπική της αλήθεια, και που τον παγώνει με τη φωτογραφική της μηχανή πέρα από τα όρια του χωροχρόνου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00-14:00 και 17:00-22:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back