Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 26-03-2020, 10:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φαντάροι σε στρατόπεδα των Ιωαννίνων που βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα της περιοχής, δηλώνουν την ανησυχία τους για τις συνθήκες που επικρατούν κατά την ιδιότυπη καραντίνα τους.

Καταρχάς, το ΓΕΕΘΑ έχει κόψει ουσιαστικά τις άδειες νεοσυλλέκτων, τις εξόδους και τις κανονικές άδειες. Η ανεπίσημη θέση του ΓΕΣ ωστόσο, είναι ότι μονάδες μπαίνουν σε καραντίνα μόνο αν υπάρχουν κρούσματα.

Οι φαντάροι των Ιωαννίνων ανησυχούν καταρχάς για το γεγονός ότι τα παραπάνω μένουν άρρητα ουσιαστικά και οι οικογένειές τους, αλλά και οι ίδιοι, ανησυχούν.

Η παραμονή της μονάδας σε πλήρη δύναμη στο στρατόπεδο, σημαίνει φυσικά πολυκοσμία σε θαλάμους καταρχάς και σε εγκαταστάσεις υγιεινής, που, όποιος έχει πάει στρατό, ξέρει ότι δεν είναι και πολύ… αξιόπιστες.

Αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει θέμα καθαριότητας, καθώς αναγκάζονται να πλένουν τα ρούχα τους ακόμα και σε νιπτήρες, αλλά και ότι αντιμετωπίζουν και πρόβλημα τροφοδοσίας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν, φαντάροι μετακινούνται στον Έβρο, αλλά τα μέσα μαζικής μεταφοράς μειώνουν τα δρομολόγια και ενώ οι άδειες γιορτών-έξοδοι-ορκωμοσίας έχουν κοπεί επί του παρόντος, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν κανονικά στα στρατόπεδα, με τους όρους του «ανεπίσημου αποκλεισμού» να ισχύουν μόνο για τους φαντάρους και να μην υπάρχει πρακτικό αντίκρισμα και σε επίπεδο πρόληψης εξάπλωσης του ιού.

Οι φαντάροι διερωτώνται δηλαδή τι θα γίνει, αν έρθουν σε επαφή με εξωτερικό, ασυμπτωματικό φορέα για παράδειγμα.

Δεν είναι η μοναδική καταγγελία, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα για τις συνθήκες στο στράτευμα.

 

200 λέξεις απομένουν.
 • Αδξενδι
  Αδξενδι
  Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Έβρο και νησιά. Ολικός εγκλεισμός ΜΟΝΟ των φαντάρων σε στρατόπεδα χωρίς υποδομές για πλήρη δύναμη, χωρίς πλυντήρια, χωρις κανόνες υγιεινής στα μαγειρεία, χωρίς atm, χωρίς αντισηπτικά, με τα καθαριστικά να δίνονται με το σταγονόμετρο, θέρμανση και ζεστό νερό αναλογως το κτήριο και οι αποστάσεις να ασφαλείας να μην τηρούνται ούτε για πλάκα. Έως 30 άτομα σε 25τμ και έως 80 άτομα με 5-6 νηπτηρες-τουαλετες-λουτρα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κλείνουν μέσα υποχρεωτικά σε τέτοιες συνθήκες άτομα με αναπνευστικα προβλήματα, καρδιολογικά προβλήματα και άλλες χρονιές νόσους, τα οποία σε εμφάνιση κρούσματος είναι καταδικασμένα έως και δολοφονημένα.
  200 λέξεις απομένουν.
 • Δημήτρης
  Δημήτρης
  Η φαντάροι που έχουν επιλεχθεί για Κύπρο χωρίς την θέληση τους πώς θα τους στείλουν ενώ ενώ είναι αντιμέτωποι με ένα εχθρό αόρατο τον Ιό ... Πίος θα εγγυηθεί στης οικογένειας και στα παιδιά θα είναι ασφαλής....
  200 λέξεις απομένουν.
 • ΚΩΣΤΑΣ
  ΚΩΣΤΑΣ
  Η κατάσταση είναι τραγική. Εμείς που έχουμε υπηρετήσει ξέρουμε ότι όπου τελειώνει η λογική αρχίζει ........Συμβαίνουν τραγικά πράγματα. Ανεβοκατεβάζουν στρατιώτες από τα Γίαννινα (Πέραμα 625 ) σε μονάδες του Έβρου χωρίς καμμία λογική . Οι μονάδες στον Έβρο είναι πλήρεις και οι στρατιώτες που μεταφέρονται εκτελούν υπηρεσίες ελάχιστες. Εκτός αυτού στούς θαλάμους λόγω του μεγάλου αριθμού στρατιωτών συναθρόιζονται πολλά άτομα με ότι αυτό σημαίνει λόγω κορονοϊού. Επίσης δεν υπάρχουν έξοδοι ούτε άδειες . Δηλαδή τι θέλουν. Να κινηθούμε δικαστικά εναντίον αυτών που αποφασίζουν? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ .
  200 λέξεις απομένουν.
 • Παπαμακαριος εμμανουηλ
  Παπαμακαριος εμμανουηλ
  Πολύ σωστά θα έλεγα ότι κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν άδεια οι στρατιώτες για να αδειάζει το στρατόπεδο λόγο κορονοιου να μην είναι συνοστησμενοι και εξάλλου τα στελέχη να που μπαινοβγαινουνε είναι επικίνδυνο σε άλλα στρατόπεδα δίνουν άδειες σε όσους είναι από τα μέρη τους ούτε αυτό είναι σωστό και αγραφες 7 ημέρες ας είναι για ολους
  200 λέξεις απομένουν.
 • Κυριακή
  Κυριακή
  Το ίδιο συμβαίνει και στη Φλώρινα και σε ολα τα στρατοπεδα από ότι έχω καταλάβει συμφωνώ με τον γονέα να κοινοιθουμε νομικά αλλα όσο γίνεται πιο γρήγορα μην είναι πολύ αργά γονέας
  200 λέξεις απομένουν.
 • Γεώργιος Παπακώστας
  Γεώργιος Παπακώστας
  Οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά όπως τα λένε, είναι πλέον άντρες Όταν είσαι στο στρατό τί εγγυήσεις ζητάτε;; αν γινόταν πόλεμος τι θα λέγατε; που στην ουσία πόλεμος είναι, χωρίς σφαίρες Τα αγοράκια!! Φτιαχτε τους κάνα κεφτεδάκι από την μαμά!! Ζητάτε να σας δώσει λόγο ο στρατός γιατί κάνει διάφορες κινήσεις στρατηγικής,,, ήμαρτον!!!
  200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα