Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φαντάροι στα Γιάννενα: Αποκλεισμένοι και ανήσυχοι

Εικόνα του άρθρου Φαντάροι στα Γιάννενα: Αποκλεισμένοι και ανήσυχοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/03/2020, 12:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φαντάροι σε στρατόπεδα των Ιωαννίνων που βρίσκονται έγκλειστοι σε στρατόπεδα της περιοχής, δηλώνουν την ανησυχία τους για τις συνθήκες που επικρατούν κατά την ιδιότυπη καραντίνα τους.

Καταρχάς, το ΓΕΕΘΑ έχει κόψει ουσιαστικά τις άδειες νεοσυλλέκτων, τις εξόδους και τις κανονικές άδειες. Η ανεπίσημη θέση του ΓΕΣ ωστόσο, είναι ότι μονάδες μπαίνουν σε καραντίνα μόνο αν υπάρχουν κρούσματα.

Οι φαντάροι των Ιωαννίνων ανησυχούν καταρχάς για το γεγονός ότι τα παραπάνω μένουν άρρητα ουσιαστικά και οι οικογένειές τους, αλλά και οι ίδιοι, ανησυχούν.

Η παραμονή της μονάδας σε πλήρη δύναμη στο στρατόπεδο, σημαίνει φυσικά πολυκοσμία σε θαλάμους καταρχάς και σε εγκαταστάσεις υγιεινής, που, όποιος έχει πάει στρατό, ξέρει ότι δεν είναι και πολύ… αξιόπιστες.

Αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει θέμα καθαριότητας, καθώς αναγκάζονται να πλένουν τα ρούχα τους ακόμα και σε νιπτήρες, αλλά και ότι αντιμετωπίζουν και πρόβλημα τροφοδοσίας.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν, φαντάροι μετακινούνται στον Έβρο, αλλά τα μέσα μαζικής μεταφοράς μειώνουν τα δρομολόγια και ενώ οι άδειες γιορτών-έξοδοι-ορκωμοσίας έχουν κοπεί επί του παρόντος, τα στελέχη μπαινοβγαίνουν κανονικά στα στρατόπεδα, με τους όρους του «ανεπίσημου αποκλεισμού» να ισχύουν μόνο για τους φαντάρους και να μην υπάρχει πρακτικό αντίκρισμα και σε επίπεδο πρόληψης εξάπλωσης του ιού.

Οι φαντάροι διερωτώνται δηλαδή τι θα γίνει, αν έρθουν σε επαφή με εξωτερικό, ασυμπτωματικό φορέα για παράδειγμα.

Δεν είναι η μοναδική καταγγελία, αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα για τις συνθήκες στο στράτευμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Δημήτρης
Η φαντάροι που έχουν επιλεχθεί για Κύπρο χωρίς την θέληση τους πώς θα τους στείλουν ενώ ενώ είναι αντιμέτωποι με ένα εχθρό αόρατο τον Ιό ... Πίος θα εγγυηθεί στης οικογένειας και στα παιδιά θα είναι ασφαλής....
ΚΩΣΤΑΣ
Η κατάσταση είναι τραγική. Εμείς που έχουμε υπηρετήσει ξέρουμε ότι όπου τελειώνει η λογική αρχίζει ........Συμβαίνουν τραγικά πράγματα. Ανεβοκατεβάζουν στρατιώτες από τα Γίαννινα (Πέραμα 625 ) σε μονάδες του Έβρου χωρίς καμμία λογική . Οι μονάδες στον Έβρο είναι πλήρεις και οι στρατιώτες που μεταφέρονται εκτελούν υπηρεσίες ελάχιστες. Εκτός αυτού στούς θαλάμους λόγω του μεγάλου αριθμού στρατιωτών συναθρόιζονται πολλά άτομα με ότι αυτό σημαίνει λόγω κορονοϊού. Επίσης δεν υπάρχουν έξοδοι ούτε άδειες . Δηλαδή τι θέλουν. Να κινηθούμε δικαστικά εναντίον αυτών που αποφασίζουν? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ .
Παπαμακαριος εμμανουηλ
Πολύ σωστά θα έλεγα ότι κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν άδεια οι στρατιώτες για να αδειάζει το στρατόπεδο λόγο κορονοιου να μην είναι συνοστησμενοι και εξάλλου τα στελέχη να που μπαινοβγαινουνε είναι επικίνδυνο σε άλλα στρατόπεδα δίνουν άδειες σε όσους είναι από τα μέρη τους ούτε αυτό είναι σωστό και αγραφες 7 ημέρες ας είναι για ολους
Κυριακή
Το ίδιο συμβαίνει και στη Φλώρινα και σε ολα τα στρατοπεδα από ότι έχω καταλάβει συμφωνώ με τον γονέα να κοινοιθουμε νομικά αλλα όσο γίνεται πιο γρήγορα μην είναι πολύ αργά γονέας
Γεώργιος Παπακώστας
Οι γονείς να αφήσουν τα παιδιά όπως τα λένε, είναι πλέον άντρες Όταν είσαι στο στρατό τί εγγυήσεις ζητάτε;; αν γινόταν πόλεμος τι θα λέγατε; που στην ουσία πόλεμος είναι, χωρίς σφαίρες Τα αγοράκια!! Φτιαχτε τους κάνα κεφτεδάκι από την μαμά!! Ζητάτε να σας δώσει λόγο ο στρατός γιατί κάνει διάφορες κινήσεις στρατηγικής,,, ήμαρτον!!!
Mark
Έτσι, ναχουν τυφλή υπακοή, ναμην διαμαρτύρονται. Άκου στρατόκ@υλε, δεν κάνανε και ανταρσία, απλά διαμαρτύρονται ΔΙΚΑΙΩΣ. Όπου τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός αλλά όχι και έτσι... ΟΎΤΕ ΈΝΑ επιχείρημα δεν έχεις καιδεν δικαιολογείς κακώς κείμενα. Σιγά τις κινήσεις στρατηγικής. Μάλλον ξέχασες πώς λειτουργούν. Ναι πόλεμος όπως το είπες...όμως ΧΩΡΙΣ "σφαίρες" και ενάντια σε αόρατο εχθρό. Ο Στρατός σαυτό τον πόλεμο είναι σχεδόν άχρηστος. Ιατροί και πολίτες που αυτοπεριορίζονται πολεμάνε. Για πες, είναι σώφρων ναναι όλοι μαντρωμένοι μέσα στους θαλάμους δίχως απόσταση ασφαλείας; Για ποιο λόγο μπαινοβγαίνουν οι μόνιμοι, ανοσία έχουν; Είναι οι χώροι υγιεινής επαρκείς κ σουπερ για τόσο κόσμο ταυτόχρονα και ειδικά με το να τους δίνουνλίγα καθαριστικά και αντισηπτικά; Για ποιον λόγο πάνε διαρκώς στρατιώτες στον Έβρο; Έχεις εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί; Εγώ έχω. Τα πράγματα είναι ήρεμα και συχνά δεν κάνουν παρά λίγες υπηρεσίες. Τους πάνε και το εκμεταλλεύονται οι τοπικές μονάδες δίνοντας άδειες στα ντόπια παιδιά. Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ γιατί τα γεμίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ (η υπουργική απόφαση προβλέπει μόνο το 50% των καθισμάτων να χρησιμοποιείται); Παύση μετακινήσεων, αραίωμα δύναμης, συχνά αντισηπτικά/απολύμανση τώρα. Όλη η κοινωνία παλεύει με τον ιό, να συμμετάσχει ενεργά και ο Στρατός (μόνιμοι ΚΑΙ φαντάροι). Τα μέτρα να ισχύουνγια όλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3