πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Facebook και δημοσιεύσεις: το ΑΙ και οι απολύσεις φέρνουν χάος…

Εικόνα του άρθρου Facebook και δημοσιεύσεις: το ΑΙ και οι απολύσεις φέρνουν χάος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2024, 10:36
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εδώ και μερικούς μήνες, η Meta «αδειάζει» θέσεις στην Ελλάδα και είτε τις μεταφέρει σε χώρες όπως η Ινδονησία, είτε μεταθέτει κομμάτι της διαχείρισης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή η διαδικασία, δεν πάει ιδιαίτερα καλά, ωστόσο.

Εδώ και κάποιους μήνες, σελίδες και χρήστες του Facebook και το Instagram «τιμωρούνται» με διάφορους περιορισμούς, με αφορμή αναρτήσεις τους που δεν εμπίπτουν στους απαγορευτικούς όρους.

Αναρτήσεις σε επίσημες σελίδες κατεβαίνουν ως σπαμ ή ακόμα χειρότερα ως προσβλητικές και επιθετικές, ενώ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με ο,τιδήποτε σχετικό ή παρεμφερές.

Περισσότερο μοιάζουν με τυχαίες επιλογές που επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, παρά με πραγματικό έλεγχο που βρίσκει προβλήματα.

Συνήθως, οι «ποινές» αίρονται όταν οι χρήστες «προσφεύγουν» κατά των αποφάσεων. Μερικές φορές η άρση γίνεται πολύ γρήγορα. Άλλες φορές όμως, οι ποινές παραμένουν.

Στους επαΐοντες είναι γνωστό ότι, όσο τεράστιες και δημοφιλείς είναι οι πλατφόρμες της Meta, άλλο τόσο η εταιρία είναι ένα τρομερά γραφειοκρατική και δυσκίνητη, ενώ συχνότατα οι πλατφόρμες (ειδικά το facebook), παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3