ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευχαριστημένη από τον εαυτό της η «Δωδώνη»

Εικόνα του άρθρου Ευχαριστημένη από τον εαυτό της η «Δωδώνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2016, 13:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον απολογισμό της γαλακτοκομικής περιόδου που ολοκληρώθηκε κάνει η «Δωδώνη», συμπεραίνοντας ότι ήταν «από τους καλύτερους πληρωτές κτηνοτρόφων», κάτι που οι κτηνοτρόφοι πάντως, δεν το συμμερίζονται εξ ολοκλήρου. Η εταιρία επισημαίνει μερικά σημεία της δραστηριότητάς της, τα οποία σε γενικές γραμμές στέκουν, αλλά έχουν και τις σημαντικές παραμέτρους οι οποίες δεν «θίγονται». Η εταιρία αναφέρει ότι ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε σε ποσοστό 10%, ξεπερνώντας στο σύνολο τους 5.500 Έλληνες παραγωγούς, στη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της χώρας. Αυξήθηκε επίσης το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα κατά 27% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αγελαδινό αυξήθηκε κατά 3%. «Η ποιότητα του γάλακτος βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά μέσο όρο 2% μετά και την εφαρμογή προγράμματος διαρκούς επιστημονικής υποστήριξης των παραγωγών» αναφέρει η εταιρία και προσθέτει ότι «η Ήπειρος, στην οποία ο συνολικός αριθμός των παραγωγών αυξήθηκε κατά 12,5%, παραμένει ο βασικός πυρήνας της ζώνης γάλακτος της βιομηχανίας». Πριν από μερικά χρόνια, η εταιρία ακολουθούσε την τακτική της ηπειρώτικης γαλακτοκομικής ζώνης, η οποία «έσπασε» τελικά, με την Ήπειρο να παραμένει η μεγάλη βάση της.

Η γαλακτοβιομηχανία αναφέρει επίσης ότι «έχει εκπληρώσει πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς που συνεργάζεται και αποτελεί έναν από τους ταχύτερους πληρωτές στον κλάδο. Επιπροσθέτως, έχει ήδη δώσει 5 εκ. ευρώ με τη μορφή προκαταβολών ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου 2016-2017 που ξεκινά τώρα». Το σύστημα πληρωμών πάντως έχει αλλάξει και έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στους παραγωγούς, σε σχέση πάντα με το καθεστώς προ ιδιωτικοποίησης. Τέλος η εταιρία αναφέρει ότι «η οικονομική εξυγίανση της ‘Δωδώνη’ Α.Ε κατά τα τελευταία έτη είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα εταιρικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα». Αναφέρει επίσης ότι «πληρώνει από τις υψηλότερες τιμές στην αγορά», κάτι που ισχύει μεν συγκριτικά, αλλά δεν καλύπτει τα πολύ μεγάλα κόστη των κτηνοτρόφων.

Ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη γαλακτοκομική περίοδο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής φέτας, έχοντας τηρήσει όλες μας τις δεσμεύσεις προς τους παραγωγούς.

Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με μερικούς από τους καλύτερους κτηνοτρόφους στην Ελλάδα, οι οποίοι μας προμηθεύουν με άριστης ποιότητας φρέσκο γάλα». Τέλος, η εταιρία διευκρινίζει ότι δεν έχει σχέση με τα παγωτά «Δωδώνη», εταιρία η οποία βρίσκεται σε οικονομικές περιπέτειες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back