ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Επιχείρηση συγκάλυψης των Τεμπών»

Εικόνα του άρθρου Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: «Επιχείρηση συγκάλυψης των Τεμπών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2024, 09:19
ΕΛΛΑΔΑ

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι, σε δηλώσεις της σε ελληνικά ΜΜΕ (Εφσυν και Star), κατηγορεί ευθέως την ελληνική κυβέρνηση για προσπάθεια χειρισμού και συγκάλυψης ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανάγει την κριτική που δέχεται για τον τρόπο που χειρίζεται την τραγωδία των Τεμπών σε «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς», η κα Κοβέσι δίνει άλλη διάσταση.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν».

Η κα Κοβέσι τόνισε ότι «αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί τότε το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε» και πως από την πλευρά της, η εισαγγελία ερευνά μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σε αυτά τα πρότζεκτ.

Η εισαγγελέας έφερε σε αμηχανία τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην έρευνα» και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη.

Είπε δε ότι «όποιος μπορεί να βοηθήσει στο να πέσει φως σε αυτή την υπόθεση η βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, είτε αφορά το σκέλος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είτε το σκέλος της Ελληνικής Εισαγγελίας».

Έντονη κριτική άσκησαν στην κυβέρνηση, με αφορμή τις δηλώσεις της κας Κοβέσι, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back