Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 24-04-2018, 13:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου από 7 έως 9 Μαΐου, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του «Ποταμιού» Μίλτου Κύρκου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Καρίμα Ντελί.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντηση με τους βασικούς εταίρους και φορείς του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα και η επίσκεψη σημαντικών υποδομών που κατασκευάστηκαν με τη συνδρομή της ΕΕ. Μεγάλο μέρος της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, η προσβασιμότητα και ο αντίκτυπός τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί σύσκεψη με τίτλο «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών», στις 8 Μαΐου, στις 14:00, στην Άρτα με τη συμμετοχή του Χρ. Σπίρτζη, υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, της Όλγας Γεροβασίλη, υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Π. Κουρουμπλή, υπουργού Ναυτιλίας, και εκπροσώπων των εθνικών και περιφερειακών αρχών. Την Τετάρτη 9 Μαΐου τα μέλη της επιτροπής θα συναντηθούν με την υπουργού Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για το μέλλον και την καλύτερη προβολή του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Δευτέρα 7 Μαΐου Αθήνα

16:30 Συνάντηση στο αεροδρόμιο Αθηνών με Αθανάσιο Βούρδα, γενικό γραμματέα υπουργείου Μεταφορών, Δημήτριο Δημητρίου, πρόεδρο Αεροδρομίου Ε. Βενιζέλος και εκπροσώπους ιδιωτικών φορέων αεροδρομίων, λιμανιών και τραίνων.

Τρίτη 8 Μαΐου Ιωάννινα, Άρτα, Ρίο

09:00 Συνάντηση με Αλέξανδρο Καχριμάνη, περιφερειάρχη Ηπείρου, και Θωμά Μπέγκα, δήμαρχο Ιωαννίνων.

Επίσκεψη στα πολιτιστικά μνημεία των Ιωαννίνων και ξενάγηση από τον Κωνσταντίνο Σουέρεφ, διευθυντή Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

10:00 Ενημέρωση για την Ιόνια Οδό στο Κέντρο Ελέγχου της Ιονίας έξω από τα Ιωάννινα από τον Στέλιο Πενθερουδάκη, διευθύνοντα σύμβουλο.

11:30 Ξενάγηση στα πολιτιστικά μνημεία της Άρτας από τη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.

14:00-16:00 Σύσκεψη με τίτλο «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών» στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

18:30 Ενημέρωση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και συνάντηση με τον Απόστολο Κατσιφάρα, περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Τετάρτη 9 Μαΐου Αθήνα

09:00 Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά

10:00 Συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso