ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ευρωεκλογές: Στα Γιάννενα ο Σ. Κούλογλου για τα «142 χρόνια»

Εικόνα του άρθρου Ευρωεκλογές: Στα Γιάννενα ο Σ. Κούλογλου για τα «142 χρόνια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2024, 15:31
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Νέα Αριστερά», Στέλιος Κούλογλου, έρχεται στα Γιάννενα την Πέμπτη 25 Απριλίου για την προβολή του νέου του ντοκιμαντέρ «142 χρόνια».

Η προβολή θα γίνει στις 20:30, στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕΠΑΒΙ).

Το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» αφορά ένα δικαστικό θρίλερ που αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή του προσφυγικού ζητήματος. Ο Μοχαμάντ Χανάντ Αμπντί, ο Ακίφ Ραζούλι και ο Αμίρ Ζαχίρι βρέθηκαν καταδικασμένοι με βαριές ποινές φυλάκισης, από 50 έως 142 χρόνια, με την κατηγορία ότι κρατούσαν το πηδάλιο σκαφών που μετέφεραν από την Τουρκία στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. 

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, στην πραγματικότητα εξαναγκάστηκαν από τους αληθινούς διακινητές. Σύμφωνα με τον νόμο 4251/2014, όποιος συλληφθεί να κρατά το πηδάλιο του σκάφους καταδικάζεται ως διακινητής – πολύ συχνά όμως, όπως αποδεικνύεται, λανθασμένα, και ύστερα από συνοπτικές δίκες που κρατούν λίγα λεπτά και όπου οι κατηγορούμενοι δεν έχουν επαρκή διερμηνεία. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις δίκες, τον αγώνα των δικηγόρων και τις συναισθηματικές αντιδράσεις των καταδικασμένων και των συγγενών τους.

Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την προβολή του ντοκιμαντέρ και να συμμετάσχουν στη συζήτηση του Στέλιου Κούλογλου με το κοινό που θα ακολουθήσει.

«Για την Αριστερά που πρεσβεύουμε η πολιτική παρέμβαση περνά και μέσα από τη δύναμη της τέχνης και της δημοσιογραφικής έρευνας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back